Thodex soruşturmasında 6 tutuklama

Firari Özer’in abisi ve kardeşi tutuklananlar arasında yer aldı

Fotoğraf: AA

Kripto para borsası Thodex soruşturması kapsamında firari Faruk Fatih Özer’in abisi Güven Özer ve kız kardeşi Serap Özer’in de aralarında bulunduğu 6 şüpheli tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, soruştumayı bazı kişilerin Thodex adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbar üzerine başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında şirket sahibi şüpheli Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan'da yurt dışına çıktığı resmi belge ve kayıtlarla doğrulanırken, şirketin resmi adreslerinde herhangi bir faaliyet olmadığı da belirlenmişti.

İlk bilgilere göre 2017'de Faruk Fatih Özer tarafından Koineks Teknoloji AŞ. ismiyle kurulan firmanın adının sonra Thodex olarak değiştirildiği, firmanın 2020'de de yurt dışına açılarak 120'den fazla ülkede faaliyet gösterdiği tespit edilmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla şüpheli Faruk Fatih Özer hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılırken, şüphelinin uluslararası düzeyde (kırmızı bültenle) aranıp yakalanmasını sağlamak amacıyla gerekli adli girişimler yapılmıştı.

Mahkeme kararı üzerine Adalet Bakanlığı tarafından gerekli yasal prosedürler işletilerek Özer hakkında kırmızı bülten çıkarılırken, Arnavutluk'a gittiği belirlenen şüphelinin iadesi istenmiş, ayrıca adı geçen şirkete ve şüpheli şahsa ait banka hesaplarına tedbir konulmuştu.

Soruşturma kapsamında, şirket bünyesinde çalıştığı belirlenen 80 kişinin yakalanması, bu kişiler nezdinde bulunan suç eşyalarına el konulması ve dijital materyallerin incelenmesi amacıyla kolluk ekiplerine gerekli talimat verilerek 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Operasyonlar kapsamında 60’dan fazla şüpheli yakalanmıştı.

Özer’i yakalama çalışmaları sürüyor.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU