Neo'nun Matrix içinde kazandığı tüm yetenekler sıralandı

Seçilmiş Kişi, gücü ve hızıyla dikkat çekiyor

Serinin ilk filmi Matrix 1999'da vizyona girmişti (Warner Bros.)

Yıllar içinde efsaneleşen film serisi Matrix'in 4. bölümünün bu yıl içinde hayranlarıyla buluşması beklenirken ilk üçlemeye dair ayrıntılar da tekrar tekrar masaya yatırılıyor. Matrix evreninin en çok dikkat çeken karakteri de hiç kuşku yok ki Keanu Reeves'in hayat verdiği Neo. 

Film serisinde simülasyona giren Morpheus (Laurence Fishburne) ve Trinity (Carrie-Anne Moss) gibi kahramanlar da  yerçekimine meydan okuyan zıplayışlar ve imkansız görünen akrobatik hareketler yapıyor. Ancak Neo'nun yapabildiklerin bunların çok ötesinde.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne de olsa, o bu evrenin "Seçilmiş Kişisi". Popüler sinema sitesi Screen Rant, Seçilmiş Kişi'nin benzersiz özelliklerini derledi

İşte Neo'nun insanüstü yetenekleri:

İnsanüstü güç

Matrix'in fiziğini değiştirme becerisi Neo'ya pek çok özellik kazandırıyor. Bunlardan biri, diğer herkesten çok daha güçlü olmak. Zira Neo, yumruklarıyla sapasağlam duvarları parçalıyor. Seçilmiş Kişi, Ajanlara Zion'daki diğer kişilerin yapamayacağı kadar zarar veriyor.

Hız

Neo'nun hem reflekslerinde hem de genel olarak hareketlerinde ulaştığı hız, eğitimi sırasında arkadaşlarının dikkatini ilk çeken özelliklerden biriydi.

 

 

Örneğin Neo, Ajanlarla özdeşleşen mermilerden kaçış hareketini yapabiliyor.

Uçmak

Seçilmiş Kişi'yi diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerden biri, süpersonik hıza ulaştığı uçuşu. Neo, simülasyon içinde ülkeleri yalnızca saniyeler içinde aşabiliyor.

Dayanıklılık

Trinity ve Morpheus bütün güçlerine rağmen Matrix'te tek bir kurşunla öldürülebilir. Ancak Neo'nun dayanıklılığı çok daha fazla. Bunun en önemli kanıtı, Ajan Smith tarafından vurulmasına rağmen tekrar ayağa kalkması. Öte yandan eliyle durdurduğu bir kılıcın ardından kan akmasından anlaşılabileceği gibi Neo da ölümsüz değil.

Matrix görüşü

Seçilmiş Kişi, termal kameraya veya gece görüşüne benzeyen ve kodları algılamasını sağlayan özel bir görüşe sahip. Bu sayede Matrix'in içindeki yazılımları seçebiliyor. Bir saldırı sonucu gözlerini kaybeden Neo, buna rağmen eşsiz yeteneğini koruyor.

Telekinezi

Neo'nun işine en çok yarayan özelliklerden biri telekinezi.

 

 

Çünkü Neo, kendisini hedef alan herhangi bir mermiyi veya makineyi düşünce gücüyle durdurabiliyor.

Geçiş

Neo, gerçekliği bükerek Matrix'teki yazılımlar arasında geçiş yapabiliyor. Aynı Ajan Smith gibi düşmanlarının içine girerek onu yok edebiliyor. Veya Trinity'ye yaptığı gibi elini bir yaralının vücudundan geçirerek hayatını kurtarabiliyor.

Farkındalık ve İleriyi Görme

Matrix'le daha yakın bir ilişkiye sahip Neo simülasyonda meydana gelen değişiklikleri, kapıya dayanan ajanları ve muhtemel tehlikeleri diğer herkesten çok daha iyi hissedebiliyor.

Ayrıca Neo, Trinity'nin gelecekte bir binadan düşerek öleceğini görerek önseziye becerisine de kavuştu.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU