Glenn Close, Oscar'a 8 kez aday gösterilmesine rağmen hiç ödül kazanmayarak tarihe geçti

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü, Minari oyuncusu Yuh-Jung Youn'a gitti

Glenn Close'un Hillbilly Elegy'deki performansı bu yıl hem Oscar'a hem de Altın Ahududu'ya aday gösterilmişti (AP)

Glenn Close, hiç ödül kazanmadan 8. kez kaybederek Oscar tarihine geçti.

Gece gerçekleştirilen Akademi Ödülleri'nde Hillbilly Elegy oyuncusu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü Minari yıldızı Yuh-Jung Youn'a kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ödülü kaybetmesi Close'un hiç ödül almadan Oscar'a en çok aday gösterilen kadın oyuncu olduğu anlamına geliyor. Close ayrıca ödülü 8 defa kaybeden ve hâlâ yaşayan tek aktris. Oyuncu, Britanyalı merhum aktör Peter O'Toole'la beraberlik yakaladı.

Close, Hillbilly Elegy'yle aday gösterilmeden önce The World According to Garp'la 1983'te, The Big Chill'le 1984'te, The Natural'la 1985'te, Öldüren Cazibe'yle (Fatal Attraction) 1988'de, Tehlikeli İlişkiler'le (Dangerous Liaisons) 1989'da, Hizmetkar Albert Nobbs'la (Albert Nobbs) 2012'de ve The Wife'la 2019'da aday gösterilmişti.

Ödülü asla kazanamayıp en çok aday gösterilen oyuncular sıralamasında Close'u, 6 Oscar adaylığıyla Amy Adams takip ediyor. Adams halihazırda her ikisi de yaşamları süresince Oscar'a 6 kez aday gösterilen fakat hiç ödül kazanamayan Thelma Ritter ve Deborah Kerr'le başa baş durumda.

Close bu gece (26 Nisan) kırmızı halıda yürürken E! muhabiri Giuliana Rancic'e ödülü kazanması halinde Oscar'ıyla ne yapacağını anlatmıştı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU