Hakkında 11 yıl hapis talebiyle dava açılan Canan Kaftancıoğlu: Konuşmayı bile ayıp sayıyorum

“Tarafıma resmi bir tebligat ulaşmadan yandaş medya organlarına sızdırılması soruşturmanın gizliliği açısından skandal”

Fotoğraf: AA

CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, sosyal medya mesajları gerekçe gösterilerek 11 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. 

Kaftancıoğlu, konuya ilişkin haberler üzerine kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

 

 

Kaftancıoğlu açıklamasında, “Yazıldığı ve kabul edildiği söylenen iddianameye ilişkin tarafıma resmi bir tebligat ulaşmadan yandaş medya organlarına sızdırılması soruşturmanın gizliliği açısından skandal, ancak ne yazık ki alışılageldik bir durum olmuştur. Soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesi kadar önemli olan bir diğer husus ise, nasıl ve ne amaçlarla bu ihlale göz yumulduğu ve sızdırmanın zamanlamasıdır” dedi. 

Kaftancıoğlu dava hakkında konuşmanın bile kendisi için ayıp sayılacak bir teferruat olduğunu belirterek, “Ancak bilinsin ki tek gündemim İstanbul’un çocukları, gençleri, kadınları, yoksulları kısacası 16 milyon vatandaşı için hiç durmadan, dinlenmeden, yorulmadan çalışmaktır" diye konuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaftancıoğlu hakkında 2 yıl 9 aydan 11 yıla kadar hapis cezası isteniyor

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret', 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama', 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' , 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından iddianame düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından 15 Ocak 2018 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameyle Kaftancıoğlu'nun 2 yıl 9 aydan 11 yıla kadar hapis cezası istendi.

Hazırlanan iddianamede suç tarihi olarak 2012-2017 yılları gösterildi. 25 Ocak 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları tarafından Kaftancıoğlu hakkında şikayet dilekçesinin başsavcılığa sunulduğu ifade edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU