Twitter'da yeni bakana tepki: #deryayanıkistifa etiketi ilk sırada

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın 23 Nisan’da koltuğu devrettiği 10 yaşındaki çocuğun koruma altında olduğunu ifşa etmesi tepki çekti. Twitter’da #deryayanık etiketi bir numara oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 gün önce, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanan Derya Yanık, Twittar’da bir numara oldu.

Yanık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu devrettiği 10 yaşındaki çocuğun koruma altında olduğunu söylemesine tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları #deryayanıkistifa etiketiyle paylaşımlar yaptı.

Etiket Türkiye gündeminde bir numaraya yükseldi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuğunu devlet korumasındaki 10 yaşındaki ilkokul öğrencisine devreden Bakan Yanık, çocuğun koruma altında olduğunu söylemişti. Derya Yanık şu ifadeleri kullanmıştı:

Tabii Ramazan olduğu için bir şey ikram edemedik. Ramazan’dan sonra aynı evde kaldığı 5 arkadaşıyla birlikte bize misafir olarak gelecek o zaman çikolata ve çay hakkımızı kullanacağız.

 

Yanık bakan olduktan sonra, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımların gündeme gelmesi üzerine Twitter hesabını da kapatmıştı

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU