Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten talep edildi

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Şahıs hakkında Kırmızı Bülten yayımlanmasına ve şahsın Arnavutluk’ta geçici olarak tutuklanmasına yönelik taleplerin akıbeti beklenmektedir" ifadeleri yer aldı

Fotoğraf: Thodex

Adalet Bakanlığı  2 milyar dolarlık değerle yurtdışına çıkan Thodex'in kurucu ve yöneticisi Fatih Faruk Özer’in kırmızı bültenle aranması ve Arnavutluk’tan iadesi için işlem başlattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma hatırlatılarak Özer hakkında "Bilişim Sistemleri, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık ve Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma" suçlarından İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hâkimliğince yakalama emri düzenlendiği ayrıca iş yerinde arama yapılarak, banka hesaplarına da tedbir konulduğu belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamanın detayında şunlar kaydedildi:

İçişleri Bakanlığından alınan 22 Nisan 2021 tarihli yazıyla ise, 20 Nisan 2021’de İstanbul Havalimanı'ndan Tiran (Arnavutluk) Uluslararası Havalimanı'na çıkış yapan şahsın anılan ülkede bulunduğunun teyit edildiği bildirilmiştir.

Bu kapsamda, Özer hakkında Kırmızı Bülten yayımlanması maksadıyla Başsavcılık tarafından düzenlenen talep evrakı aynı gün İçişleri Bakanlığına iletilmiştir.

Özer'in Türkiye'ye iadesi için Arnavutluk’ta tutuklanması için yine Başsavcılıktan temin edilen belgelerin Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarına iletildiğinin de kaydedildiği açıklamada, "Gelinen aşamada, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma işlemlerine devam olunmakta, şahıs hakkında Kırmızı Bülten yayımlanmasına ve şahsın Arnavutluk’ta geçici olarak tutuklanmasına yönelik taleplerin akıbeti beklenmektedir" denildi.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU