Süleyman Soylu: İstanbul Sözleşmesi feshedildikten sonra kadın cinayetleri azaldı

CHP’nin İstanbul Sözleşmesi’nin feshi kararının iptali için Danıştay’a başvurmasına tepki gösteren Soylu, Türkiye sözleşmeden çekildikten sonra kadın cinayetlerinin azaldığını savundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi ile birlikte kadın cinayetlerinin azaldığını savundu / Fotoğraf: AA

CHP, İstanbul Sözleşmesi’nin feshi kararının iptali için Danıştay’a başvurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “AKP'nin yaptığı tek iyi iş ne diye sorsanız İstanbul Sözleşmesi'ni söylerdik. 19 yıldır yaptıkları en iyi işten geri dönüyorlar” dedi. İnsan Haklarından Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da “İstanbul Sözleşmesi'nden bir gece yarısı çekilmek, hukuk literatüründe yok hükmündedir” diye konuştu.

Soylu’dan Karaca ve Özel’e tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise CHP’nin Danıştay’a yaptığı başvuru üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Karaca için, “Güya insan haklarından sorumlu Milletvekili, yalancı” ifadelerini kullanan ve Özgür Özel içinse isim vermeden “At sineğim" diyen Soylu, “Yalanlara karşı doğrularla huzurunuzdayız. Yalanı, siyasetin ve hayatlarının ana sözleşmesi haline getirenler, İstanbul Sözleşmesi üzerinden bir yalanı daha utanmadan söylüyorlar diyerek bir istatistik paylaştı.

Soylu’nun paylaştığı istatistiğe göre, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiği 19 mart tarihinden 22 nisan tarihine kadar 26 kadın cinayete kurban gitti. Soylu, 13 şubat ile 19 mart tarihleri arasında ise 34 kadın cinayeti işlendiğini belirterek, kadın cinayetlerinde sözleşmenin sona erdirilmesi ile birlikte yüzde 26’lık bir azalış olduğunu savundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU