İmamoğlu: Kamu görevlisi değil diye çocuklarınızı emanet ettiğiniz öğretmenlere mi güvenmiyorsunuz?

Ekrem İmamoğlu, Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programına konuk oldu

Fotoğraf: AA

Sözcü Tv’de yayınlanan Halk Arenası programında konuşan Ekrem İmamoğlu, YSK’nın gerekçeli kararı hakkında “Şaşkınlık yaratmadı” ifadelerini kullanırken, oylar çalındı iddialarına ilişkin Binali Yıldırım’a cevap verdi:

“O kadar tükenmişler ki. ‘Çaldılar' diyorlar. Anlamıyorum. Soruyorum, kim kardeşim? Katıldığı programda ‘siyaseten söylenmiş bir söz' demiş. Hırsızlık dünyanın en kötü işi. Bir insanın hakkını, geleceğini, her şeyini çalmak… Bu lafı siyaseten söyledim diyorlar. Bu kadar basit değil. 250 sayfalık bu hikayede ‘çaldılar' yok. Organize bir iş var dediler. Bunu ifade eden hiçbir şey yok. Kamu görevlisi değil diye çocuklarınızı emanet ettiğiniz öğretmenlere, paranızı emanet ettiğiniz bankacılara mı güvenmiyorsunuz? Büyük oyun dedikleri, sayım cetvelinin boş olduğu 18 sandığın sonucunda Yıldırım önde. Kime oy çıkmış belli. Bence bunların skeçleri yazılacak.”

31 Mart seçimleri öncesi bulunduğu vaatlerin AK Parti oylarıyla kabulü konusunda “Kürsüde ben oturmasam da gölgemiz yetti” yorumunda bulunan İmamoğlu, 24 Haziran sürecinin çatışmasızlıkla atlatılması gerektiğini ifade etti.

“Yüzü asık seçim propagandası yapan, kötü söz kullanarak sürecin içinde olan, karşısındakini küçümseyerek siyasi söylemlerde bulunan benim yol arkadaşım değildir. Kesinlikle mağduriyet sürecini herkese anlatacağız. Kararsızların da bizi takip ettiğini biliyorum. Eleştirileri de oluyor.”

İmamoğlu, Ahmet Hakan’ın CNN Türk’te katıldığı programın ardından o programı çeken 4 kameramanın işine son verildiği yönünde duyum aldığını ileri sürdü

“İnşallah doğru değildir. Duyumum bu. Tespit olarak söylemiyorum. Dua ediyorum ki inşallah böyle bir şey yapmamışlardır. CNN Türk açıklama yapmalı. Beni çeken kameramanın ne suçu var? Bugün duydum ve çok üzüldüm. Bunu mutlaka aydınlatmaları lazım… Sesimi insanlara duyurmak istiyorum.”

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu program sırasında anne ve babası da takip etti. Program sonunda ailesinin yanına giden İmamoğlu o anları sosyal medya hesabından paylaştı: 

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU