Prada bütün yeni ürün ve tasarımlarında kürk kullanımını yasakladı

İtalyan moda markası şubat 2020 itibariyle kadın koleksiyonlarında artık kürk kullanmayacak

Fotoğraf: The Independent

Prada, hayvan hakları aktivistlerinin yıllardır yaptığı çağrılara kulak vererek 2020 şubat ayı itibariyle kadın koleksiyonlarından kürkü çıkaracağını açıkladı.

Miuccia Prada, çarşamba günü, Miu Miu ve Church’s gibi markaların da içinde olduğu Prada Grubu adına haberi doğrulamak için yaptığı açıklamada “İnovasyon ve sosyal sorumluluğa bağlıyız” dedi.

“Kürksüzlük politikamız, Fur Free Alliance (Kürk Karşıtı İttifak-FFA) ve özellikle LAV (İtalyan merkezli hayvan hakları kuruluşu) ve The Humane Society of the United State (HSUS) ile geliştirdiğimiz olumlu diyaloglar neticesinde vardığımız anlaşmanın geniş bir özeti” diyen 70 yaşındaki tasarımcı açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yenilikçi materyallere odaklamak, markanın yaratıcı tasarımlar sayesinde yeni sınırlar keşfetmesini sağlarken, etik ürünlere talebi de artıracak.”

Prada önceden vizon, tilki ve tavşan gibi hayvanların kürkünden giysiler de üretiyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karar, Fur Free Alliance tarafından da övgüyle karşılandı. FFA Başkanı Joh Viding “Prada Grubu, hayvanlardan yana tavır değiştiren tüketiciye cevap vererek, büyümekte olan kürksüz markalar listesine girdi” diye konuştu.

HSUS moda politikası direktörü PJ Smith de bu açıklamalara ek olarak “Prada kürksüzlük açıklamasıyla birlikte, hayvanları koruma ve gelecek nesiller için yenilikçilik konusunda lider bir marka oldu” dedi.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Irmak Göksu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU