Kılıçdaroğlu: Tüm ülke fedakarlık yaptı ama Saray yapmadı, gidip 3 Mercedes daha aldı

Son günlerde ülke genelinde artış gösteren Kovid-19 vakalarının sorumlusunun hükümet olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Bir günde 341 kişi hayatını kaybetti. O kongreleri yapanların vebali yok mu?" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, salgınla mücadelenin ekonomik boyutu olduğunu da vurguladı.

Salgın döneminde hükümete israftan vazgeçme ve tasarruf çağrısı yaptıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Dedik ki, israftan vazgeçin tasarruf yapın, herkes fedakarlık yapsın dedik. Herkes üzerine düşeni yaptı, ama üzülerek ifade edeyim Saray'da oturanlar üzerlerine düşenleri yapmadılar. Kibirle bir devlet yönetilmez. Devleti yönetenlerin toplumun sorunlarına kilitlenmesi gerekir. Bunlar bunu yapmadılar. Dövizi olanlar daha fazla kazandı. Esnafa, çifçiye, emekliye, taksiciye ne verildi? Biner lira, üç ay. Bunlar nasıl geçinecek, bunları söyledik. Saray ve beslemeleri fedakârlık yapmadı. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, Cumhurbaşkanlığı'na yeni makam arabaları alındığı iddialarını da hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Gidip 52 milyon TL'ye üç tane daha Mercedes daha alıyor. Var olan neyinize yetmiyor sizin?" dedi.

"Kongreleri yapanların vebali yok mu?"

Türkiye'deki koronavirüs kaynaklı can kayıplarının arttığını belirten Kılıçdaroğlu, AK Parti kongrelerine atıfta bulunarak, "Bir günde 341 kişi hayatını kaybetti, bu resmi rakam. O kongreleri yapanların vebali yok mu? Yoğun bakımlarda yer yok. Torpiliniz varsa yer bulabiliyorsunuz. Ülkeyi bu hale getirenin sorumluluğu yok mu? Hâlâ onun partisine oy vermeye devam edecek misiniz?" ifadelerini kullandı.

"Seferber oldular, afişlerimizi indirdiler"

"128 milyar dolar" tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, 128 milyar doların nereye gittiğini şu ana kadar bilmiyoruz. Kanun ikinci madesi 2018 yılında iptal edildi. İptal edildi ama satışlar devam ediyor. Öyle devam ediyor. Yani protokol şu anda kanunsuz bir protokol. Yasal tabanı, dayanağı yok. Bakıyoruz Merkez Bankası kanununa hala yürürlükte'' dedi.    

CHP teşkilatlarının "128 milyar dolar nerede?" afişlerinin polis tarafından indirilmesini de eleştiren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Seferber oldular bizim afişleri indirdiler. Bir de diyorlar ülkede demokrasi var. Hakaret etsek alabilirsin, yanlış bir şey söylesek alabilirsin. Soru soruyoruz, 128 milyar dolar nerede, diye. Gayet basit bir soru. Neden indiriyorlar, korkuyorlar. Neden indiriyorlar, millet öğrenmesin diye. Neden indiriyolar, çünkü hesabını veremiyorlar. Ben bu milletin, fakir fukaranın hakkını savunmayacaksam neden siyaset yapıyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU