Rabia Naz’ın babası Meclis’te konuştu: Çocuğuma intihar mührü vurulmaya çalışılıyor

Giresun Eynesil’de geçen yıl evinin önünde ağır yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, TBMM’de TİP’li vekil Barış Atay ile birlikte basın açıklaması yaptı

Giresun'un Eynesil ilçesinde geçen yıl evinin önünde ağır yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan dün TBMM’de TİP’li vekil Barış Atay ile birlikte basın açıklaması yaptı

Atay: Bu işin peşini bırakmayacağız

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay basın toplantısında şunları söyledi:

“Devletin bütün kademesi bir kız çocuğunun bir trafik kazası sonucu ölüme gitmesinin araştırılmaması için her türlü çabayı sarf etmekte. Adli Tıp raporları Rabia Naz’ın yüksekten düşmediğini, hatta trafik kazasında öldüğünü yüzde yüz tespit eden belgeler sundu. Buna rağmen soruşturmayı derinleştirmemekte bir ısrar söz konusu. Babayı bu hak arayışında hiç konuşturmayan, akıl hastası yaftası yapıştırıp akıl hastanesine yatırmaya çalışan bir organize şebekeden bahsediyoruz. Rabia Naz’ın nasıl ve kim tarafından öldürüldüğü ortaya çıkacak, bu işin peşini bırakmayacağız.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baba Şaban Vatan da kızının ölümüyle ilgili adli soruşturma sürecini hatırlattı:

“Uzun yıllar hizmet ettiğimiz, gönülden hizmet ettiğimiz, eşimin yöneticiliğini yaptığı AK Parti teşkilatı bu cinayette suskun kalmıştır ve bize tüm baskıları yapmışlardır. Bir baba Türkiye’nin en küçük nüfusuna sahip bir ilçede, evladının adaletini aramak için evlat mitingi yaptı, yöneticilerimiz duyarsız kaldı. 26 Şubatta, Twitter’da Rabia Naz cinayeti etkili bir şekilde gündem oldu. O gün Nurettin Canikli ismi gündeme geldi. Ben kendisine sayın demiyorum, bir çocuk cinayetinde, basında adı geçen, eli olan bir şahsiyet, kendisini aklatana kadar benim nezdimde sayın niteliği yoktur.”

"İntihar mührü vurulmaya çalışılıyor"

Baba Vatan “11 yaşındaki öğrenci kıyafeti üzerindeyken canına kıyılan Rabia Naz’ın ölümünün, cinayet durumunun kapatılması için intihar mührü vurulmaya çalışıldı” diyerek şöyle devam etti:

“İftiraya maruz kalıyoruz bir de. Çocuğumun bir hastalığı vardı evet, 7 ay önce hastaneye gitmiştik, böbreğinde basit bir kist durumu vardı. Çocuğumun psikolojisi bozukmuş algısı yaratmaya çalıştılar. Diyelim ki çocuğumun psikolojisi bozuktu, annesi bağırdı, intihar etti, 5 metre mesafeyi nasıl koşacak, 20 santim engeli nasıl aşacak? Sırt üzeri, kucakta bırakılmış vaziyette, tanıkların da olduğu bir durum. Benim çocuğum rol mü yaptı, o şekilde mi intihar etti? Lütfen kendilerine gelsinler.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Nurettin bey Twitter’da bir açıklama yaptı, ülkemizde bakanlık yapmış bu şahsiyet, baba acılı olduğu için üzerine gitmedik demiş. 21 Mart’tan 6 gün sonra bizzat kendisinin yaptığı şikayet üzerine ifade verdim. Şikayetinden vazgeçmişmiş, ne vazgeçmesi, akıl yargılaması yapılmış, kesin karar verilmiş, kesin yatış verilmiş, cezai ehliyeti kaldırılmış bir vatandaşa sen nasıl suç duyurusu yapıyorsun, kanunları mı bilmiyorsun? Rabia Naz’ın katillerini ortaya çıkarsınlar. Sözde hatırlı kişiler yargılansın, dokunulmazlığı kaldırılsın diyen Nurettin Canikli’nin de kaldırılsın madem.”


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU