Borçlandığı Çin'e para ödeyemeyen Karadağ'a Avrupa da sırt çevirdi

Borç sorunu, Çin’in ekonomik açıdan zayıf ülkelere borç vererek küresel etkisini artırma stratejisiyle ilgili tartışmaları beraberinde getirdi

Montenegro ve Sırbistan arasındaki otoyol projesi, yüksek maliyeti nedeniyle eleştirilere yol açmıştı (AFP)

Balkanlar'ın nüfus açısından en küçük ülkesi Karadağ'ın Çin'e olan yüklü borcu, Avrupa'da Çin'in borç diplomasisiyle ilgili tartışmaları beraberinde getirdi.

Karadağ, endişelere rağmen 2014'te ülkedeki bir otoyol projesi için Çin merkezli Exim Bank'tan bir milyar dolar (8 milyar TL) borç almıştı. Ekonomisinin neredeyse 5'te biri büyüklüğündeki bu borcu ödemekte sıkıntı yaşayan ülke, Avrupa Birliği'nden (AB) yardım istemiş ama “Hayır” yanıtıyla karşılaşmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkenin borcun ilk taksitini bu yaz ödemesi gerekiyor. Aralıkta göreve gelen hükümetin Maliye Bakanı Milojko Spajic, geçen hafta yaptığı açıklamada AB yardım etmese dahi borcu zamanında ödeyeceklerini söyledi. Avrupa'yla ilişkileri geliştirmek istediklerini kaydeden Spajic,"Siyasette yüzümüz batıya dönük olsa da ekonomimiz doğuya bakıyor" dedi.

"NATO üyesi ülke, Çin için değerli bir hedef"

Borç sorunu, Çin'in ekonomik açıdan zayıf ülkelere borç vererek küresel etkisini artırma stratejisiyle ilgili endişeleri yeniden gündeme getirdi.

Washington Post gazetesi, 600 bin nüfuslu Karadağ'ın küçük bir ülke olmasına rağmen NATO üyesi olduğuna ve AB'ye üyelik yolunda ilerlediğine dikkat çekerek bu nedenlerden dolayı Çin için "değerli bir hedef" olduğunu yazdı.

Çin'in özellikle Batılı kurumlara üye ülkelerde baskıyı artırmayı hedeflediği belirtilen haberde, Karadağ'ın ekonomik olarak Çin tarafından ipotek altına alınma riskinin Avrupa'da kaygı yarattığı kaydedildi.

Avrupa Parlamentosu'nun Alman üyelerinden Reinhard Bütikofer, "AB'nin bu konuya gözünü kapatması ve hiçbir şey yapmaması büyük sorumsuzluk olur" dedi.

Fransa'nın Avrupa Bakanı Clément Beaune de, geçen hafta Twitter'da paylaştığı mesajda, "AB'nin desteğini sağlamak ve Balkanlar'da Çin'e olan bağımlılığı azaltmak için Avrupa Komisyonu'yla birlikte çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Avrupa Komisyonu sözcüsü Peter Stano ise, "Her ülke kendi yatırım hedeflerini belirlemekte özgürdür. Üçüncü taraflardan aldıkları borçları geri ödemeyeceğiz" diye konuştu.

Otoyol projesi yüksek maliyeti nedeniyle Karadağ'da eleştirilere neden olmuş, muhalefet alınan borcun yaygın yolsuzluk nedeniyle kötü şekilde harcandığını savunmuştu.

Pandemi nedeniyle en önemli gelir kaynaklarından turizm alanında büyük darbe alan Karadağ'ın ekonomisinin geçen yıl yüzde 15 daraldığı tahmin ediliyor.

Çin hükümeti, Kuşak ve Yol projesi kapsamında borcunu ödemekte zorlanacak ülkelere krediler vererek bu ülkeleri "borç tuzağına çekmekle" eleştiriliyor. Pekin'in son dönemde bir diğer eski Yugoslavya ülkesi Sırbistan'a önemli yatırımlar yapması dikkat çekiyor.

Sri Lanka, 2017'de bir liman inşaatı için Çin'e olan borcunu ödeyemediği için limanın kontrolünü 99 yıl süreyle Çin'e kiralamak zorunda kalmıştı.


Independent Türkçe, Washington Post, AA

DAHA FAZLA HABER OKU