Hindistan'da seçmenler, sonuçlar açıklanırken arızalanan Google'a tepkili

"Ürkütücü... Umarım sorun en kısa sürede hallolur"

Fotoğraf: The Independent

Hindistan’da seçim sonuçlarının açıklanmasına saatler kala Google arama motoru işlevini kullanılamaz hale geldi.

Zaten kargaşa ve yanlış bilgilendirmelerle geçen seçim sürecinde, kullanıcılar seçim sonuçları açıklanırken arama motorunda sonuçlarla ilgili güncel bilgilere ulaşamadı.

Yapılan açıklamada Google'ın internet adreslerini indeksleme sorunu yaşadığı söylendi. Yeni içerikler katalogda görünmediğinden arama motorunda arama yapanların eriştiği içeriklerin çoğu önceden indekslenmiş eski bilgilerdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Google’un Webmaster Twitter hesabı, “Şu an bir dizin sorunu yaşıyoruz, bu da arama sonuçlarında güncel olmayan bilgilerin indekslenmesine yol açıyor” diye yazdı.

Şirket sorunu çözer çözmez güncel bilgi paylaşımını sürdüreceği sözünü verdi ancak sorun 15 saat boyunca devam etti.

Tweet ve tweette bahsedilen sorunlar, seçimlerle ilgili güncel bilginin kendilerinden gizlendiğini söyleyen Hindistan yurttaşlarınca büyük öfkeyle karşılandı.

Tweete gelen üzgün emojili bir cevap şöyle: “Kahretsin! Yarın Hindistan’da seçim sonuçları açıklanacak!! Ürkütücü.. umarım sorun en kısa sürede hallolur..”

 

 

Sandık çıkış anketlerine göre perşembe günü sonuçlar açıklandıktan sonra koalisyon hükümeti iktidarda kalacak. Bu anket sonuçlarına göre pazar günü sonlanan 7 aşamalı seçimlerin sonucunda Başbakan Narendra Modi oy çokluğuyla yeniden seçilecek.

Fakat Hindistan’da bu anketler daha önce yanıltıcı sonuçlar vermişti. Ana muhalefetteki Ulusal Kongre Partisi de çarşamba günü yaptığı açıklamada bunları sahte ilan etmişti. Bu açıklama, gerek internette gerekse de çevrimdışı mecralarda yayımlanan hatalı bilgilendirmeler ve yalan haberlerin damga vurduğu seçim döneminin son karmaşasından ibaretti.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Irmak Göksu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU