Saadet Partisi'nden "128 milyar dolar" ve "fezleke" tepkisi

Bitmez açıklamasında "'Geçim İttifakı' çatısı altında buluşacak milyonlarca insanımız, milletin derdinden bihaber olan siyaset anlayışının fezlekelerini hazırlamaktadır ve ilk seçimlerde dokunulmazlıklarını tek tek kaldıracaktır" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Saadet Partisi

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Merkez Bankası’nın rezervlerinden satıldığı iddia edilen "128 milyar dolar" ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

CHP'nin astığı afişlerin toplatılmasına tepki gösteren Bitmez, "128 milyar dolar iddialarına iktidar kanadından gelen ve birbiriyle çelişen açıklamalar, "128 milyar dolar nerede?" pankartlarının toplatılması, yaşadığımız krizin sadece ekonomik olmadığını, esasen ülkemizde bir 'yönetim ve siyasi ahlak krizi' yaşandığının göstergesidir" diye konuştu.

Bitmez, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için düzenlenen fezlekenin de "kamuoyunu her gün başka suni gündemlerle meşgul etmeye çalışan siyaset anlayışının tezahürü" değerlendirmesini yaptı.

"Keyfi, hoyrat ve vurdumduymaz tavırlar devam etmektedir"

Bitmez basına yaptığı açıklamalarda Kovid 19 salgınında Türkiye'nin ağır bir tablo ile karşı karşıya olduğunu belriterek, "Özellikle yaşamış olduğumuz büyük ekonomik kriz her birimizi derinden etkilemekte ve toplum hayatımızı ciddi anlamda sarsmaktadır" diye konuştu.

Bitmez şu ifadelerle devam etti:

Milletimiz ekmeğe, patatese, soğana, domatese bile muhtaç hale getirilmişken; ülkeyi yönetme sorumluluğunu üzerinde hissetmesi gerekenler, keyfi, hoyrat ve vurdumduymaz tavırlar sergilemeye devam etmektedir. Şu son birkaç günde kamuoyuna yansıyan; Çaykur'un işe alım kurasında yaşananlar, 128 milyar dolar iddialarına iktidar kanadından gelen ve birbiriyle çelişen açıklamalar, "128 milyar dolar nerede?" pankartlarının toplatılması, kamudaki makam araçları ve bürokratların aldıkları maaşlar, patates-soğan dağıtımında verilen utanç verici pozlar; hepsi ama hepsi yaşadığımız krizin sadece ekonomik olmadığını, esasen ülkemizde bir "yönetim ve siyasi ahlak krizi" yaşandığının göstergesidir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Geçim demeye devam edeceğiz"

Bitmez Saadet Partisi olarak "geçim" demeye devam edeceklerini kaydederek, "İnsanımız, işsizlikten, hayat pahalılığından, geçim sıkıntısından yoruldu. Tüm bunların yanında, yaşadığı bu problemleri görmezden gelip, hatta kamuoyunu her gün başka suni gündemlerle meşgul etmeye çalışan siyaset anlayışından da, toplumu oy uğruna geren, kamplaştıran, kutuplaştıran siyasilerden de bıktı, usandı" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında düzenlenen fezlekeye de tepki gösteren Bitmez şunları kaydetti:

Demokrasimiz için büyük bir ayıp olarak şimdiden tarihin sayfalarında yerini alan bu adımı, daha da ileri boyutlara taşınmaya heves edenler iyi bilmelidir ki; bunun ne ülkemize, ne milletimize ne de hiç kimseye bir faydası olmayacaktır. Toplumda yeni fay hatları oluşmasına sebep olabilecek, her geçen gün yıpratılan adalet duygusuna bir darbe daha vuracak olan, milletin gerçek gündemi konuşulmasın diye ardı ardına kamuoyuna gelip geçici gündem konularını servis etme mantığından artık vazgeçilmeli, bu tür adımlara son verilmelidir.

"Milletimiz ilk seçimlerde dokunulmazlıklarını tek tek kaldıracaktır"

Milletin "derdinin de gündeminin de geçim" olduğunu kaydeden Bitmez, "Geçim meselesi konuşulmasın diye şimdi de 'fezleke meselesini' gündemde tutmak, kendisi gibi düşünmeyen herkesi 'hain ve suçlu' göstermek isteyenler bilmelidir ki; "Geçim İttifakı" çatısı altında buluşacak milyonlarca insanımız, milletin derdinden bihaber olan bu siyaset anlayışının fezlekelerini hazırlamaktadır ve ilk seçimlerde dokunulmazlıklarını tek tek kaldıracaktır" diye konuştu.

 

 

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU