Tüm illerde toplatılan “128 milyar dolar nerede?” pankartı bu kez Meclis binasına asıldı

CHP'nin astığı pankartlar, polis ekipleri tarafından il ve ilçe başkanlıklarından toplanırken, CHP'li Mahmut Tanal, ''128 milyar nerede?'' pankartını Meclis'e astı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarının kayıp olduğunu ve bu paranın nerede ne şekilde kullanıldığının açıklanması için “128 milyar dolar nerede?” diyerek astırdığı afişler tüm illerde savcılık ve valilik kararları ile toplatıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP yönetimi, 128 milyar doların akıbetini sormak için astığı pankartlar, ''Cumhurbaşkanına hakaret'' gerekçesiyle toplatılmasına başta CHP lideri Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm il ve ilçe yönetimi tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu, Parti Meclis Toplantısı'nı, ''128 milyar dolar nerede?'' pankartı eşliğinde yapmış, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, pankartı il ve ilçe başkanlıklarına yeniden asılacağını söylemişti.

İstanbul Emniyet, CHP ilçe başkanlıklarına yaptığı gece operasyonuyla pankartları sökerken, CHP yöneticileri, kampanyayı sosyal medyaya taşıdı. Profil resimlerini ''128'' yazan görselle değiştiren yöneticiler, 128 milyar doların akıbetini soracaklarını belirtti. 

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Halk TV'de saat 13.00 Ana Haber'i kaçırmayın! Herkes ekran başına” yazan CHP İstanbul Milletvekili  Mahmut Tanal ise bu kez ''128 milyar dolar nerede?'' pankartını TBMM'de astı. 

Yaptığı eylem sonrasın Halk Tv'ye konuşan Mahmut Tanal, ''Bu 128 milyar doları ne yaptılar? Gençler için mi harcadılar? İşsizliği bitirmek için ne yaptılar? Ben bir parlamento üyesiyim. Bu paraya ne olduğunu sormaya hakkım var'' diye konuştu. Odasının Maliye ve Hazine Bakanlığı'nın tam karşısında olduğunu söyleyen Tanal, ''Ben bakanlığa bu paranın akıbetini sordum bana cevap vermediler'' dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda çalışan yetkililerin ve bakanın, binaya girerken pankartı görüp, akıbetini açıklamasını umduğunu söyleyen Tanal, ''Vatandaş olarak bunu sormak benim hakkım'' diye konuştu. 

''Ben halkın bana verdiği yetkiye dayanarak soruyorum"

Eylemini sürdürürken Can Coşkun'un sunduğu Haber Masası'na bağlanan Mahmut Tanal, Fatih Ertürk'ün sorularını yanıtladı.

Tanal ayrıca, ''Ben halkın bana yetkiye dayanarak soruyorum. 128 milyar dolar nerede? Eylemlerimiz, meşru zeminlerde, Anayasa'nın bize tanıdığı haklar çerçevesinde devam edecek'' dedi. Meclis'te sordukları sorulara cevap alamadıklarını belirten Tanal, pankartı bugün kaldırmayacağını söyledi. 

Tanal eylemini sürdürürken, CHP'nin çeşitli milletvekilleri de desteğe geldi. 

İtfaiye aracı Meclis'e geldi

Pankart eylemini sürdüren Tanal'ın odasına gelen polis ekipleri pankartın kaldırılmasını isterken, Meclis önüne itfaiye aracı getirildi. 

Polis ekiplerinin pankartı indirmesi talebine Tanal, ''Ben bir milletvekili olarak bu pankartın zorla kaldırılmasına müdahale ederim'' diye konuştu. Tanal, pankartı gece odasına alacağını söylerken, günlerce bu soruyu soracağını belirtti.

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU