Soylu: Aklıevveller ‘YSK çaldı demedi’ diyor, söyledi, bizim dediğimiz gibi değil hukuk diliyle söyledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Yüksek Seçim Kurulu'nun gerekçeli kararını bu sözlerle değerlendirdi

Fotoğraf: AA

Aklıevveller ‘YSK, çaldı demedi’ diyor, bizim dediğimiz gibi değil hukuk diliyle söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yüksek Seçim Kurulu’nun dün açıkladığı gerekçeli kararı değerlendirdi. Karar için “Tam da bizim söylediğimiz ve iddia ettiğimiz meselelerin tamamını ortaya koydu. Şimdi herkes işine gelen tarafını öne çıkartmaya çalışıyor” yorumunu yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan Soylu açıklamayı İstanbul Arnavutköy’de muhtarlar toplantısında yaptı. YSK kararında “çaldı” sözünün geçmediğini söyleyenleri aklı evvel olarak niteledi ve Yüksek Seçim Kurulu’nun hukuki olarak bunu söylediğini savundu: 

“Birtakım aklı evveller diyorlar ki: 'YSK kararında çalmayı söylemedi.' Tam da söyledi. Hukuk diliyle söyledi. Bizim söylediğimiz gibi söylemedi. 30 bin 200'ün üzerindeki oyun sayım döküm cetvellerinden tutanağına kadar yok olduğunu, bunun da o oyların ve oradaki sonuçların yok hükmüne getireceğini çok net bir şekilde altını çizdi. Demek istiyor ki; Siz şu anda sandıkların yüzde 10'u açılmasına rağmen içerisindekilerin ne olduğunu, yüzde 90'ının ne olduğunu bilmiyoruz. 29 binden 13 bine düştü. Ve itiraz edilenlerden gördüğümüz kadarıyla bu seçimde 30 binin üzerindeki oylarda bir hile, usulsüzlük vardır. Hukuk diliyle böyle anlatılır. YSK çok net bir şekilde bizim savunduğumuz iddiaların altına mührü vurmuştur. Çünkü biz bir haksızlıkla karşı karşıya kaldık.”

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU