Yargıtay Nevin Yıldırım'ın cezasını onadı

Kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü kişiyi öldüren Nevin Yıldırım'ın müebbet hapis cezası onandı

Fotoğraf: Twitter @kadinsavunmasi

Yargıtay 1. Ceza Dairesi Nevin Yıldırım'ın müebbet hapis cezasına çarptırıldığı yerel mahkeme kararını onadı.

Nevin Yıldırım 2012'de Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyünde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i av tüfeği ile öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atmıştı.

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve müebbet hapis cezası verilen Yıldırım'ın dosyası temyiz üzerine Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne gitti. Geçen hafta temyiz incelemesini duruşmalı yapan daire müebbet hapis cezası kararını onadı.

Karara kadın örgütlerinden tepki

Yargıtay'ın kararına kadın örgütleri Twitter'da açtıkları #NevinİçinAdalet etiketiyle tepki gösterdi. Kadın Savunması mesajında "Herkes duysun: Bir kadın, hayatını savunduğu için indirimsiz müebbet cezası aldı! Bu ülkede, kadına yönelik şiddetin araştırılması komisyonu mecliste reddedilirken kendi yaşamımızı kendimiz savunmaktan başka bir şansımız yok! Erkek yargı hesap verecek" ifadelerini kullandı.
 

 
Kadın Meclisleri'nin mesajında "Bu kararı kabul etmiyor ve Nevin için adalet istiyoruz" denildi.
 


Kadınlar Birlikte platformu da kararı eleştirirken kadın üyenin haksız tahrik olmalı şerhi koyduğunu söyledi. 
 

 


Olay ve yargılama süreci

Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyünde Nevin Yıldırım, 28 Ağustos 2012'de kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i av tüfeği ile öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atmıştı.

Aynı gün gözaltına alınan Yıldırım, ertesi gün Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu. Olay günü Gider'den 6 aylık hamile olan Yıldırım, 17 Kasım'da bir kız çocuğu dünyaya getirmişti.

Yıldırım, 25 Ocak 2015'te yargılandığı Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nce müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Temyiz üzerine Yargıtay, sanık Yıldırım hakkındaki kararı, "olayı gerçekleştirirken başkalarının da yardım etmiş olabileceği" gerekçesiyle usul yönünden bozmuştu.

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılanan ve cinayeti tek başına işlediğini ifade eden Nevin Yıldırım'a, Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nce müebbet hapis verilmişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU