İbrahim Kalın'ın müziğine eşlik eden Erkan Oğur'a yönelen eleştirilere her ikisinin dostu Hasan Saltık'tan cevap: "Müzik adına yapılan bir işlem için bu kadar ayrıştırma doğru değil. Adam mı öldürmüş?

Saltık, Oğur'un iddia edildiği gibi türkünün düzenlemesini yapmadığını sadece eşlik ettiğini öne sürdü. Ayrımıcılık yapıldığını savunan Saltık, görüştüğü Oğur'un çok üzgün olduğunu bir şarkı yüzünden konunun bu hale gelmesine şaşırdığını söyledi

İbrahim Kalın'ın (solda) bizzat seslendirdiği şarkıda Erkan Oğur, kopuz ve gitar çaldı / Fotoğraf: AA / Wikipedia

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sözü müziği kendisine ait olan "Hiç oldum" türküsüne klip çekti.

Kalın'ın bizzat seslendirdiği klip, Youtube ve diğer dijital müzik platformlarında yayınlandı. 

Klipte çalınan müziğin kopuz ve gitarlarının Erkan Oğur tarafından çalındığı görüldü.

Bundan dolayı müziğin düzenlemesinin Oğur tarafından yapıldığı iddia edildi.

Klibin yayınlanmasının ardından sosyal medyada bazı kişiler, Kalın'ın projesinde yer almasının Oğur'un muhalif kişiliğiyle özdeşleşmediğini iddia ederek eleştirilerde bulundu.

Sözkonusu eleştirilerle alakalı olarak hem Oğur ile 30 yıldan beri çalışan hem de İbrahim Kalın ile olan dostluğuyla bilinen Kalan Müzik'in kurucusu Hasan Saltık ile konuştuk.

hasan.jpg
Hasan Saltık / Fotoğraf: Habertürk

 

"Şarkıyı düzenlemedi, çalar mısın demişler çalmış"

Saltık, Oğur'a yönelik eleştirilere tepkiliydi.

Oğur'un iddia edildiği gibi parçayı düzenlemediğini sadece eşlik ettiğini öne süren Saltık, sözlerini şöyle sürdürdü:

Düzenleme farklı bir şey eşlik etmek farklı bir şey. Zaten albüm çıkınca anlaşılacak. Erkan Oğur, şarkıya eşlik etmiş stüdyoda. Dünya çapında bir müzisyendir. Bir sokak müzisyeniyle de çalar söyler. Müziğin daha iyi olması için elinden geleni yapar. O türkü olarak bakar, kişi olarak bakmaz. 30 yıl çalıştığım için söylüyorum. O gün stüdyoda denk gelmiş. Stüdyoda çalışma yapılırken bir parçaya eşlik etmesi isteniyor, çalar mısın demişler çalmış.

"Özel olarak gidip çalsa ne olacak?"

Kendilerinin sol bir firma olarak bilinmelerine karşın bazen MHP'li sanatçılarla aynı stüdyolarda kayıt yaparken denk geldiklerini söyleyen Saltık, şöyle konuştu:

Oraya gelen müzisyen bize de çalar onlara da. Sonuçta profesyonel müzisyen. Ne hale geldik gülelim mi ağlayalım mı? Sanki Erkan Oğur, özel olarak gitmiş de çalmış gibi yapıyorlar. Ayrıca özel olarak gitse ne olacak. Yüzlerce müzisyenle çalışıyorum senin siyasi görüşün ne diye sormuyorum ki. O zaman siyasi görüşe göre müzik yapalım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


"Müzik adına yapılan bir işlem için bu kadar ayrıştırma doğru değil"

Müzik adına yapılan bir işlem için bu kadar ayrıştırma yapmanın doğru olmadığını söyleyen Saltık, "Biz AK Parti'lilere insanları ayrıştırıyorlar, troller diyorduk meğerse bunu yapan Kemalist, solcu artık ne denirse aynı şeyleri AK Parti'liler gibi yapmaya başladılar. Çok ayıp" dedi.

"Adam mı öldürmüş. Bir çalgı çalmış"

Erkan Oğur'un siyasi duruşunun kişiliğinin herkes tarafından bilindiğini söyleyen Saltık, tepkisini şöyle sürdürdü:

İbrahim Kalın, cumhurbaşkanı sözcüsü bir devlet memuru. Onun çalışmasına bir gitar bağlama çalışmış diye bu kadar linç yapılması çok ayıp. Eleştirdikleri şeyleri bizim demokrat dediğimiz kesimler de yapıyor. Bunu vahim hale getirecek ne var anlamadım. Adam mı öldürmüş? Müzik adına bir şey yapmış. Bir çalgı çalmış.

"Erkan Oğur’un morali çok bozuk"

Haksız eleştirilerden dolayı Erkan Oğur'un moralinin çok bozuk olduğunu söyleyen Saltık, "Dün akşam kendisiyle görüştük. Bir müzikten dolayı bu hale nasıl geldi diyor. Kendisine kafaya takmamasını söyledim. Dünyada Türk müziğini tanıtmış birini beş dakikada harcamaya çalışıyorlar. Cahilliğin bu kadarı görülmemiş" ifadelerini kullandı. 

"İbrahim Kalın, müzik hastası biri"

Saltık, İbrahim Kalın ile dost olduklarını doğrulayarak, "İbrahim Kalın müzik hastası biri. Çok da iyi türkü okuduğunu düşünüyorum. Yetişmiş müzisyenlere sahip çıkmaya çalışıyor. Arif Sağ rahatsızlandığında kendisine geçmiş olsuna gitmek istemişti. Ben de Arif Hoca'nın evine götürmüştüm" diye konuştu.

"Kalın, bizim stüdyoda da kayıt yaptı"

Saltık, son olarak Kalın'ın kendi stüdyolarında kayıt yapıp yapmadığı sorusuna "İbrahim Kalın bizim stüdyolarda da kayıt yaptı. Başka stüdyolarda da. Ama bu kaydın nerede yapıldığını bilmiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuyla ilgili olarak üzgün olduğu belirtilen Erkan Oğur'u aramamıza karşın haberin yazım süreci içinde kendisiyle irtibat kuramadığımızdan görüşüne yer veremedik.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU