Transformers'ın Optimus Prime'ı "gerçek" oldu

Fiyatı yaklaşık 6 bin TL

Oyuncak 60 mikroçipten ve 27 servo motorundan oluşuyor (Robosen Robotics)

Bir teknoloji şirketi ve Transformers'ın haklarını elinde bulunduran ABD merkezli oyuncak üreticisi Hasbro'nun işbirliği, popüler çizgi dizi ve film serisinin ünlü robotu Optimus Prime'ın "gerçeğini" yaptı.

On bir yıl boyunca çalışmalarını sürdüren Robosen Robotics adlı şirket, Autobot grubunun liderinin en gelişmiş oyuncağını meydana getirdi.

Beş bin parçadan oluşan robot, yalnızca tır şekline bürünüp hareket etmekle kalmıyor aynı zamanda ayağa kalkıp yürüyebiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyuncağı kontrol etmek için bir telefon uygulaması var. Ancak bununla uğraşmak istemeyenler Optimus Prime'a sadece seslenerek emir verebiliyor. Örneğin Optimus Prime, roll out (yola çık) denince tıra dönüşüyor.

Oyuncağın becerileri bununla da bitmiyor. Robot, ezeli düşmanı Megatron'un adını duyunca onu durdurmaya yemin ediyor. Zira Transformers'ın hem çizgi dizi hem de film serisinde seslendirme yapan Peter Cullen, oyuncakta 80 farklı sese hayat verdi.

Robosen Robotics'in müdürü Sean Tang şöyle konuştu:

Hasbro'yla işbirliği yaptığımız için heyecanlyıız. Şimdiye kadar yapılmış en gelişmiş Transformers robotlarıyla robotikteki yeni standardı göstermeye sabırsızlanıyoruz.

Yaklaşık 50 santimetre boyundaki Optimus Prime 699 dolara (yaklaşık 6 bin TL) ön siparişe açıldı ancak ürünün tükendiği belirtiliyor.

 

Independent Türkçe, CNET, Gamer

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU