Ahmet Hakan: Ne yalakalık ne de madara etmek, İmamoğlu: Beni kimden kaçırıyorsunuz?

CNN Türk’te Ekrem İmamoğlu’nu ağırladığı programı eleştirilen Ahmet Hakan Hürriyet’teki köşesinden eleştirilere yanıt verdi. İmamoğlu da programı ve yaşananları anlattı: En azından 'sözünüzü bitirin' denebilirdi

Ahmet Hakan “Dinle beni ey iki taraf!” başlıklı yazısında “Ne yalakalık etmeye odaklı bir gazeteciyim ben... Ne de madara etmeye odaklı bir gazeteciyim ben” dedi.

Hakan, yazısında “Ben soruyu sorarım... Cevap veren de verdiği cevaplarla... Ya perişan olur ya da büyük sükse yapar... Ya inişe geçer ya da yükselişe geçer... Ya bir yıldız gibi parlar ya da bir mum gibi söner” ifadelerine yer verdi.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

Bir taraf şöyle diyor:

“Abi adamı perişan ettin... Sinirlendi herif resmen... Gerçek yüzünü ortaya çıkardın...”

*

Öbür taraf şöyle diyor:

“Abi adam seni perişan etti... Ters köşe oldun... Yerlere serildin... Mahvetti adam seni...”

*

İki tarafa birden sesleniyorum: 

*

Dinle beni ey iki taraf!

*

Ne yalakalık etmeye odaklı bir gazeteciyim ben... Ne de madara etmeye odaklı bir gazeteciyim ben.

*

Binali Yıldırım karşıma çıktığında... “Aman da Binali Beyciğim... Yaman da Binali Beyciğim... Nasıl da oylarınızı çaldılar göz göre göre... Hırsız bunlar hırsız” falan diye goygoy yapmam.

*

“Binali Bey! Oylarımız çalındı diyorsunuz... Kim çaldı? Ne yani? CHP mi çaldı?”diye sorarım... Hem de üç kere üst üste sorarım...

*

Ekrem İmamoğlu karşıma çıktığında... “Aman da Ekrem Beyciğim... Yaman da Ekrem Beyciğim... Bir güneş gibi doğdunuz İstanbul’umuzun üstünüze... Güneşte leke var, sizde yok” falan diye goygoy yapmam.

*

“Ekrem Bey! Oyların tamamının yeniden sayılmasına niye karşı çıktınız” diye sorarım... Hem de üsteleyerek sorarım...

*

Ben soruyu sorarım... Cevap veren de verdiği cevaplarla... Ya perişan olur ya da büyük sükse yapar... Ya inişe geçer ya da yükselişe geçer... Ya bir yıldız gibi parlar ya da bir mum gibi söner...

*

Bu sonuçlardan hiçbiriyle zerre kadar ilgilenmem. Vallahi de ilgilenmem. Billahi de ilgilenmem.

Ekrem İmamoğlu da programda ne yaşandığını Haber Global yayınında anlattı. Erdoğan Aktaş'ın "Ahmet hakan ile ne oldu, ne yaşadınız orada?" sorusuna "Benim Ahmet Hakan ile şahsi bir sorunum yok ama en azından 'sözünüzü bitirin' denebilirdi"  yanıtını verdi ve o onları anlattı: 

“Benim Ahmet Hakan’la şahsi bir sorunum yok. Öncelikle davet ettiği için teşekkür ederim. Keza oradaki süreç içerisindeki tek tartışma konumuz bir belediye başkanının ifadelerini savunur pozisyonda olmasından ötürü. Başka onun dışında bir tartışma konumuz olmadı, soru sordu cevap verdim… Ben programdan önce soruları soran bir siyasetçi değilim. Sayın Ahmet Hakan ile de oturduk sorularını cevapladık. Orada tek sıkıntı bir belediye kanını savunur pozisyonda olduğu bölümde tartışma yaşadık. Ancak kurumu aklamıyorum. Benim elimde bir pano var anlatım yapıyorum  Sayın Hakan bana 'süreniz doldu' dedi. ‘Ya anlatımımı bitireyim’ dedim, ‘Süreniz doldu’ dedi. Ben mesleğinizi laf etmek istemem ama; bu programı siz yönetiyorsanız kararları siz mi verirsiniz yoksa reji mi verir, yoksa rejiye telefon açan bir kuvvet mi verir? Onu bilemem ama programı kesmek zorunda kaldı. Benden sonra saat 12’ye kadar neredeyse yarım saat vakit var başka programı yok. Zaten program 10-12 arası diye yazılmış. Ben tam, süreçte neleri tespit ettik, nelere temas ettik ve neler hedefliyoruz açıklayacağım kısımda 'süre doldu' dendi ve süreyi kestiler. En azından 'sözünüzü bitirin Sayın İmamoğlu' diyebilirlerdi. Bunu demediler, daha kötüsünü söyleyeyim; Sayın Hakan’ın yaptığı programların tamamı tekrarı yayınlanan programlar. Dedim ya kurumu asla aklamıyor bu. Tekrarını yayınlamadılar. O gece normalde gece 2 buçukta tekrarı yayınlanıyor. Yayınlamadılar. Beni kimden kaçırıyorsunuz. Youtube denen bir şey var birçok mecra var milyonlarca insan bizi izliyor, dinliyor zaten.”

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU