Rusya, Karadeniz'e 15 savaş gemisi gönderdiğini duyurdu

Savaş gemisi gönderme kararının, Rus askeri güçlerinin denetimleri çerçevesinde alındığı ifade edildi

Fotoğraf: AA (arşiv)

Rusya, Hazar Denizi'ndeki filoya ait 15 savaş gemisini Karadeniz'e gönderdi.

Rusya'nın Güney Askeri Bölgesi'nin basın servisinden yapılan açıklamaya göre, bu kararın Rus askeri güçlerinin denetimleri çerçevesinde alındığı ifade edildi.

Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 6 Nisan'da Rus askeri güçlerinin savaşa hazırlık durumuna ilişkin denetimlere başladıklarını ve ülkenin çeşitli bölgelerinde poligonlarda taktik tatbikatların yapılacağını duyurmuştu.

Söz konusu eğitim planı kapsamında, nisanda 4 bin 48 askeri tatbikatın yapılacağı belirtilmişti.

ABD 2 savaş gemisini Karadeniz'e gönderiyor

ABD, 9 Nisan'da 2 savaş gemisinin Türk boğazlarından Karadeniz'e çıkışı için Türkiye'ye diplomatik bildirimde bulunmuştu. Gemilerin 4 Mayıs'a kadar Karadeniz'de kalacağı belirtiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Karadeniz'den uzak durun" çağrısı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'nin Karadeniz'den uzak durması uyarısında bulundu.

Gazetecilere açıklama yapan Ryabkov, ABD'nin, Rusya'nın "gücünü test ettiğini" belirterek, şunları kaydetti:

Kıyılarımıza yakın, Amerikan savaş gemilerinin kesinlikle yapacağı hiçbir şey yok. Bunlar tamamen, kelimenin tam anlamıyla kışkırtıcı faaliyetlerdir. Bizim gücümüzü test ediyorlar, sinirlerimizle oynuyorlar. İstediklerini başaramayacaklar.Görünüşe göre ABD, kendisini denizlerin hükümdarı olarak hissediyor. Bu bakımdan İngiltere'yi başka bir çağdan miras almış olsa da yine de, bazı olayların risklerinin çok yüksek olduğunu anlamalı. Bu yıl tamamen farklı bir havzada benzer bir şeyi zaten gözlemledik.

ABD'nin Karadeniz'den uzak durmasını isteyen Ryabkov, "ABD'yi Kırım'dan, Karadeniz kıyımızdan uzak durmalarının daha iyi olacağı konusunda uyarıyoruz. Bu onların iyiliği için olacaktır" dedi.
 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU