Oyuncu Hank Azaria, The Simpsons'daki Apu karakterini seslendirdiği için özür diledi

"Bir parçam bu ülkedeki her Hintliye gidip bizzat özür dilemem gerektiğini düşünüyor"

Hank Azaria, The Simpsons'daki Hintli karakter Apu'yu canlandırmasına dair konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzun süredir seslendirdiği tartışmalı karakteri canlandırmayı 2020'de bırakan Azaria, Armchair Expert adlı podcast'e katıldı. Oyuncu, sunucular Dax Shepard ve Monica Padman'le bir beyazın, Hintli bir karakteri seslendirmesinin olası sonuçlarına dair kendini eğitmek için attığı adımlar hakkında konuştu.

Azaria, "Oğlumun okulunda, oradaki Hintli çocuklarla konuşuyordum çünkü onların görüşlerini almak istiyordum" dedi.

17 yaşında bir çocuk The Simpsons'ı hiç izlememiş olsa da Apu'nun ne anlama geldiğini biliyordu. Gelinen noktada Apu neredeyse bir hakaret. O çocuğun tek bildiği bu ülkede kendi halkının birçok kişiye nasıl yansıtıldığı ve birçok kişi tarafından nasıl görüldüğüydü.

Azaria "Gerçekten özür dilerim" diye devam etti.

Bu önemli. Bunun bu hale gelmesindeki rolüm yüzünden ve bir parçası olduğum için özür dilerim. Bir parçam bu ülkedeki her Hintliye gidip bizzat özür dilemem gerektiğini düşünüyor. Ve bazen diliyorum da.

Apu Nahasapeemapetilon daha önce sevilen çizgi filmde sıkça görülen bir karakterdi ama Güney Asya halkları hakkındaki zararlı basmakalıp klişeleri sürdürmekle suçlandı.

Karakter 2016'da diziden sessiz sedasız ve yavaşça kaldırılmıştı. Apu, yalnızca ara sıra görülen, arka plandaki bir karakter haline geldi.

Geçen yıl komedi dizisinde beyaz oyuncuların beyaz olmayan karakterleri artık seslendirmeyeceği duyurulmuştu. The Simpsons'ın yaratıcısı Matt Groening karara dair martta şunları söylemişti:

Benim fikrim değildi ama benim için sorun değil. Farklılıklara kim karşı çıkabilir ki? Dolayısıyla bu harika.

Groening, "Ama sadece şunu söyleyeceğim: Oyuncular belirli karakterleri oynaması için işe alınmadı" demişti.

Tasarladığımız her bir karakteri canlandırmak için işe alındılar. Benim açımdan hayranlık uyandıran şey farklı farklı sesler çıkarabilen muhteşem oyuncularımızın birden çok seslendirme yaptığını görmek.

Apu, komedyen Hari Kondabolu'nun karakterin varlığının gerçek hayattaki yansımalarını inceleyen 2017 tarihli The Problem with Apu belgeseline de konu olmuştu.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU