Taliban, Türkiye'de düzenlenecek Afganistan barış zirvesine, bu hafta gerçekleşmesi halinde katılmayacağını açıkladı

Taliban sözcüsü Naeem, "16 Nisan'da Türkiye'deki görüşmelere katılamayız ve bunu Türkiye'ye ilettik" dedi

Fotoğraf: AA (arşiv)

Taliban, Türkiye'de düzenlenmesi planlanan, Afganistan barış süreci toplantısının bu hafta yapılması halinde görüşmeye katılmayacağını açıkladı.

Açıklama yapan Taliban'ın sözcüsü Mohammed Naeem, "16 Nisan'da Türkiye'deki görüşmelere katılamayız ve bunu Türkiye'ye ilettik" dedi.

Naeem ileri bir tarihte görüşmelere katılıp katılmayacaklarına ilişkin ise "Bu müzakerelerde yer almaya ilişkin karar alma görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Diplomatlar ve konu hakkında bilgi sahibi yetkililer görüşmelerin 16 Nisan'da başlaması ve 10 gün sürmesinin planlandığını birmişti.Ancak görüşmelerin takvimi resmi olarak açıklanmamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye, ABD'nin girişimleriyle başlatılan Birleşmiş Milletler (BM) ve Katar'ın da yer alacağı barış görüşmelerine ev sahipliği yapıyor.

Çavuşoğlu ve Blinken İstanbul konferansını telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Afganistan için İstanbul'da düzenlenecek toplantının da gündemde olduğu bir telefon görüşmesi yaptı.

Çavuşoğlu görüşmenin ardından Twitter'da yaptığı açıklamada ''ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la faydalı ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Gündemimizdeki ikili meseleleri, Afganistan barış sürecini, bu amaçla düzenlenecek İstanbul Konferansını, Suriye ve Ortadoğu konularını ele aldık'' dedi.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU