Rusya'dan Türkiye ile havayolu iletişimini 1 buçuk ay sınırlama kararı

Koronavirüsle Mücadele Merkezi, havayolu iletişimini 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlama kararı verdi

Fotoğraf: AA

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Koronavirüsle Mücadele Merkezi’nin Türkiye ile havayolu iletişimin 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar verdiğini duyurdu.

Golikova, Rusya vatandaşlarının sağlığını korumanın bir öncelik olduğunu vurgulayarak, tur operatörlerine Türkiye tur satışlarına ara vermelerinin önerildiğini de ifade etti.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Golikova şunları söyledi:

Temel görevimizin yeni tip koronavirüs enfeksiyonuna karşı Rusya vatandaşlarının sağlığını ve insidans ile ilgili istikrarlı durumu korumak olduğunu belirtmek isterim. Operasyon merkezi, hava trafiğinin açık olduğu ülkelerdeki enfeksiyonun yayılmasını sürekli olarak izliyor.

İstanbul'a haftada iki sefer sınırlaması

İstanbul ile Moskova arasında haftada iki uçuş gerçekleştirilebileceğini kaydeden Golikova, "Ayrıca Türkiye’de bulunan Rus vatandaşlarının Rusya’ya dönüşü ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşasında yer alanların ulaşımı için uçuşlar korunacak" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Süreci yakından takip etmeyi devam ettireceklerini belirten Golikova, salgınla ilgili gelişmelerin olumlu yönde ilerlemesi halinde uçuşların tekrar normale döneceğini söyledi.

Koca'dan açıklama: Farklı bir yaklaşım içinde olacaklarını söyleyebiliriz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rusya'nın kararı konusunda Bilim Kurulu'nun ardından bir açıklama yaptı.

"Rusya ile özellikle Sağlık Bakanı ile 2 defa görüşmüştüm" diyen Koca şunları kaydetti:

Yakın zamanda bir heyet göndereceklerini ve burada özellikle bizim bazı bölgelerde Muğla, Antalya, İzmir, Aydın gibi sertifikasyon yaygın uyguladığımız bir bölge... O bölgede aldığımız tedbirleri görme noktasında bir heyetin geleceğini, ona göre önümüzdeki dönem değerlendirmenin daha rahatlıkla yapılacağını söyleyebilirim. Bizim özellikle o bölgelerde, turizmin yoğun olduğu bölgede aldığımız tedbirleri ve sertifikasyon uygulamalarını gördüklerinde farklı bir yaklaşım içinde olacaklarını söyleyebiliriz.

 

Independent Türkçe, Sputnik, Reuters 

DAHA FAZLA HABER OKU