Game Of Thrones: Emilia Clark final bölümüne Hitler’i izleyerek hazırlanmış

Clarke, Daenerys’ın Dothraki ve Valyrian ordularına seslendiği sahneye çalışırken, farklı dilleri konuşan diktatörleri izlediğini söyledi

Fotoğraf: HBO

Game Of Thrones’un bitişinin ardından, Emilia Clarke dizinin final bölümüne Adolf Hitler gibi diktatörlerin videolarını izleyerek hazırlandığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyuncunun canlandırdığı Daenerys karakteri, Kralın Şehri’ni ele geçirdikten sonra kendi diktatörlüğünün ordusunu iki dilde kurdu: Dothraki ve Valyrian.

Variety’e konuşan Clarke, Daenerys’ın bu iki orduya seslendiği sahneye çalışırken, farklı dilleri konuşan diktatörleri izlediğini söyledi. Oyuncu bu yönteme, tamamen kurmaca olan iki dilde vurgulu şekilde konuşabilmek için başvurdu.

Clarke konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Hitler’in dilini bilmeseniz bile, tonlamasından ne demek istediğini kesinlikle anlarsınız. Bu yüzden ben de ‘Söylediğim her kelimeye kendim de inanabilirsem, seyircinin altyazıya bakması gerekmez’ diye düşündüm.”

Clarke ayrıca, kendisinin ve diğer oyuncuların sanki sezon finali çekmiş gibi hissettiğini ve dizinin bittiğini henüz kavrayamadıklarını belirtti.


 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU