Prens Philip, Harry ve Meghan'ın Oprah'ya verdiği röportajı "çılgınlık" diye nitelendirmiş

Harry ve Meghan çiftinin tartışmalı röportajı 7 Mart'ta yayımlanmıştı

Kraliyet ailesinin Harry ve Meghan çiftinin yaptığı açıklamalardan rahatsızlık duyduğu bildirilmişti (AFP)

Edinburg Dükü Prens Philip'in, torunu Harry ve Meghan Markle'ın Oprah Winfrey'e verdiği bomba etkisi yaratan röportajın "delilik" olduğunu düşündüğü bildirildi. Prens Philip, 9 Nisan'da 99 yaşındayken hayatını kaybetmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prens Philip'in biyografisini yazan Gyles Brandreth, Edinburg Dükü'nün Kraliyet ailesine dair pek çok şoke edici bilginin ortaya çıktığı röportajın "hiçbir faydasının olmayacağını" düşündüğünü belirtti. 

Page Six'in haberine göre Brandreth, Prens Philip'e atıfla kaleme aldığı yazıda şu ifadelere kullandı:

Ona yakın birinden Meghan ve Harry'nin Oprah Winfrey'e verdiği röportajın 'delilik' olduğunu ve 'bunun hiçbir faydasının olmayacağını' düşündüğünü öğrendim. Buna şaşırmadım çünkü bana 1990'larda Prens Charles ve Galler Prensesi Diana'nın verdiği televizyon röportajlarını tam olarak bu şekilde tanımlamıştı.

Sussex Dükü ve Düşesi'nin röportajı Prens Philip'in hastaneye kaldırıldığı sırada yayımlanmıştı. Brandreth'e göre Edinburg Dükü röportajın zamanlamasından rahatsızlık duymasa da çiftin kişisel meselelerini açıklamasını eleştirmiş. 

Prens Philip'in cenazesi 17 Nisan'da Windsor'da düzenlenecek. Birleşik Krallık, Kraliçe II. Elizabeth'in eşinin ölümünün ardından 8 günlük ulusal yas ilan etmişti. 

 

Independent Türkçe, Page Six, Sputnik International

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU