CHP Sözcüsü: YSK kararında çalma çırpma yok, o iddiada bulunanlar milletin karşısına çıkıp ne diyecek?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Yüksek Seçim Kurulu'nun İBB seçiminin iptaline ilişkin gerekçeli kararını açıklamasının ardından açıklamalarda bulundu

Fotoğraf: AA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın açıklamalarından satır başları;

"Millet iradesi cezalandırılmıştır. Milletimizin izzeti nefsiyle oynanmıştır.

Bugün bize ahlak dersi verenlere şunu söylemek isterim, bu karar demokrasinin yüz karasıdır ve bunu faili de maalesef Saray'dır. Ortaya karışık bir gerekçeyle seçimin iptal edildiği görülmüştür. Bu kararda çalma, çırpma yoktur. Bu iddialarda bulunanlar milletin karşısına çıkıp ne söyleyeceklerdir ben bunu merak ediyorum. Hiç mi mahcup olmayacaklar. Bu ramazan gününde hiç mi nedamet duymayacaklardır?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buna imza atan YSK kurulu üyeleri nasıl evlatlarının yüzüne bakacaklardır. Çok açık söyleyeyim, Türkiye çok açık haksızlıkla karşı karşıyadır. Aynı gemideyiz, lafları tekrarlanıyor. Aynı gemide olabiliriz ama kaptan köşkünde oturanlar ülkenin gemisini demokrasi rotasından saptırmak için ellerinden geleni yapıyor. Bizim ve milletimizin görevi, kendi iradesinden demokrasinin rotasından sapmaması için elinden geleni yapacak olmasıdır.

Aslında kararın tamamını okumaya gerek yoktur. YSK Başkanı Sadi Güven'in kararının son cümlelerine bakmak yeterlidir.

Bu karar bir kez daha Ekrem İmamoğlu'nun 16 milyon İstanbullu'nun belediye başkanı olduğunu göstermektedir. Ben 23 Haziran'da İstanbulluların Türk demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak bir ders vereceklerine inanıyorum.Bu karar bir kez daha Ekrem İmamoğlu’nun 16 milyon İstanbullunun belediye başkanı olduğunu ortaya koymuştur.

16 milyon İstanbullu ellerini vicdanlarına koyacak, oy kullanacak aile fertlerine gerekeni söyleyecektir."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU