HDP: Çaldıran’da seçimi kazanan Leyla Atsak ve çok sayıda partilimiz gözaltına alındı

31 Mart yerel seçimlerinde KHK gerekçesiyle mazbata verilmeyen HDP Van’ın Çaldıran Belediye Başkan adayı, Belediye Meclis üyesi ve bazı partililer gözaltına alındı

31 Mart yerel seçimlerinde oyların yüzde 53’ünü alarak Van’ın Çaldıran Belediye Başkanlığını kazanan fakat KHK gerekçesiyle mazbata verilmeyen HDP’li Leyla Atsak gözaltına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aksak’ın KHK’dan ihraç edilmesinin ardından kendisinden sonra en çok oy alan AK Parti’li Şefik Ensari Çaldıran Belediye Başkanlığı görevine getirilmişti.

HDP’den yapılan açıklamada Atsak’ın yanı sıra “Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hülya Darak'ın da aralarında olduğu çok sayıda partilimiz gözaltına alınmıştır” ifadelerine yer verildi:

Bu hukuksuzluk ve hak gaspı HDP’ye tahammülsüzlüğün fotoğrafıdır. İstanbul seçimlerine giderken HDP’nin kaybettirme stratejisini hazmedemeyen iktidar bloku, belediyelerimize yönelik saldırgan tutumunu sürdürmektedir. Tatvan ve Çaldıran’da yaşanan irade gaspı, hukuksuzluklar ve yönelimler iktidarın kayyım zihniyetinin ve rejiminin devamıdır. Bu irade gaspına karşı ortak tutum almak, iktidarın kötücül hegemonik aklına rıza göstermeyen herkesin görev ve sorumluluğudur.

Toplam gözaltı sayısının 12 olduğu öğrenildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU