Like a Prayer'ın yönetmeni: Madonna bana sunakta siyahi bir adamla sevişmek istediğini söyledi

Vatikan, 1989 yapımı klibi yasaklamıştı

Madonna, 2006'da Confessions Turnesi'nde sahnede (YouTube)

Madonna'nın "Like a Prayer" klibinin yönetmeni Mary Lambert, tartışmalı videonun nasıl çekildiğini anlattı.

Madonna'nın 1989 tarihli klibinde şarkıcı, yanan haçların önünde dans ederken stigmata (vücutta çarmıha gerilen İsa'yla aynı yerlerde yaralar görülmesi) deneyimi yaşıyor ve bir kilisede canlanan siyahi bir İsa heykelini öpüyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Video Vatikan tarafından yasaklanmıştı. İtalyan Roma Katolik tarihçisi Roberto de Mattei de o dönemde "Bu klip bir kilisenin içinde ahlaksızları gösterdiği için dine küfür ve hakarettir" demişti.

Papa II. John Paul de Madonna hayranlarını şarkıcıyı İtalya'da boykot etmeye ve Blond Ambition turnesine katılmamaya teşvik etmişti.

Klip hakkında konuşan Lambert, The Hollywood Reporter'a verdiği demeçte "Cinsel coşkuyla dini coşku arasındaki ilişkiyi keşfetmek istemiştim" ifadelerini kullandı.

Yönetmen, siyahi İsa karakterinin "Madonna'nın kendisine 'sunakta siyahi bir adamla sevişmek' istediğini söylemesinden kaynaklandığını" sözlerine ekledi.

Lambert buna "Peki o zaman, neden bu siyahi bir İsa olmasın? Haydi, sonuna kadar gidelim" diye cevap verdiğini hatırlıyor.

Lambert, yanan haçların "kendine mal etme fikri uyandırdığını, Ku Klux Klan'ın birçok insan için kutsal bir sembol olan haçı alıp korku ve dehşet salacak, ırk nefretini teşvik edecek şekilde kendine mal edebildiğini" söyledi. Ardından ekledi:

Bunu tersinden sunmak istedim.

Tartışmalara rağmen "Like a Prayer" MTV Video Müzik Ödülleri'nde Yılın Klibi dalında aday gösterilmişti ve o zamandan beri YouTube'da 163 milyondan fazla görüntülendi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU