Türkiye'de, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü olarak kutlanacak

Etkinlikler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenecek usul ve esaslar çerçevesinde yürütülecek

Fotoğraf: AA

Türkiye'de 8 Nisan'ın Dünya Romanlar Günü olarak kutlanmasına ilişkin genelge Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, 8 Nisan, Roman vatandaşların sorunlarının çözümüne hız verilmesi, her türlü ayrımcılık zemininin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve Roman kültürünün korunarak yaşatılması amacıyla Türkiye'de de "Dünya Romanlar Günü" olarak kutlanacak.

8 Nisan Dünya Romanlar Günü kapsamında yapılacak etkinlikler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenecek usul ve esaslar çerçevesinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yürütülecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP'li Purçu: Devletin Roman vatandaşlara karşı ciddi alakasızlığı söz konusu

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu geçtiğimiz salı günü yaptığı açıklamada geçimini sokaktan sağlayan Romanların, pandemi döneminde açlığa mahkum edildiğini belirterek, "Roman vatandaşlarımıza bu dönemde orta çağ hayatı yaşatıyoruz" diye konuşmuştu.

Bir Roman milletvekili olarak farkındalık yaratmak için çok çalıştığını ancak kimsenin bunu önemsemediğini ifade ederek Purçu şunları kaydetmişti:

Roman vatandaşların yüzde 97'si işsiz ve geçimini sokaktan sağlıyor. Pandemi döneminde sokaklar kapalı. Çiçek satmak isteyen çiçeğini satamıyor, müzisyenler sanatlarını icra edemiyor. Hurdacılık yapan, hamallık yapan, boyacılık yapan tüm vatandaşlarımız evlere kapandı ve dolayısıyla günlük gelirden mahrum kaldı. Devletin Roman vatandaşlara karşı ciddi alakasızlığı söz konusu. CHP'li belediyelerle bu sorunu en aza indirgemeye çalışıyoruz ama maalesef mahallelerimize devletin hiçbir kurumu girmiş değil. Roman vatandaşlarımıza bu dönemde orta çağ hayatı yaşatıyoruz.

 

 

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU