Ünlü girişimci Elon Musk daha önce askıya aldığı Türkiye'ye yatırım planlarını yeniden hayata geçiriyor

Tesla ve SpaceX şirketlerinin kurucusu Musk Twitter üzerinden yaptığı açıklamada 'Supercharger' projesinin Türkiye'ye kadar uzanacağını söyledi

Elon Musk 8 Kasım 2018'de Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü. Fotoğraf: AA

Elektrikli otomobil devi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden bir kullanıcının İrlanda'da 'Supercharger' projesi ile ilgili genişletme çabaları hakkında sorduğu soruya yanıt verdi.

Musk, 'Süper Şarj İstasyonu Projesi'nin Norveç'ten Türkiye'ye kadar uzanacağını söyledi.  

Musk “Supercharger ağı gelecek yıl Avrupa’nın %100’ünü kaplayacak şekilde genişleyecek. İrlanda’dan Kiev’e, Norveç’ten Türkiye’ye” ifadelerini kullandı. 
 


Türkiye'deki yatırımlarını durdurmuştu

Daha önce Türkiye'deki yatırımlarını dondurduğunu açıklayan şirket, Avrupa'daki Tesla sahiplerine Model 3 gelmeden önce kıtadaki mevcut Süper Şarj Cihazlarını CCS sistemiyle yükselteceğini de söyledi. 

Gelişmeler, Tesla'nın askıya alınan Türkiye yatırımını yeniden gündeme getirebilir. Zira 2018'de İstanbul'da showroom açmaya hazırlanan şirket, ABD'den ithal edilen otomobillere getirilen ek vergiler nedeniyle açılışı ertelemişti.

Fakat, Musk'ın Türkiye'ye Tesla'nın şarj istasyonlarını kuracağını açıklaması, 2019'da markanın resmi satışlara başlayacağı yorumlarına neden oldu.  
 


Erdoğan'la görüşmüştü

Elon Musk, 8 Kasım 2018 tarihinde Beştepe'ye giderek burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile SpaceX firmasının yatırımlarını ve Supercharger projesiyle ilgili görüşmelerde bulunmuştu. 
 

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU