İmamoğlu 23 Haziran stratejisini açıkladı: Açlık sınırındaki ailelere süt, ekmek, su ücretsiz olacak

İmamoğlu yol haritasını paylaştığı toplantıda tekrar seçildiği takdirde vaatlerini sıraladı. 18 günlük başkanlık sürecini anlatan İmamoğlu "İsraf düzenine dur demeye başladık. Suyun yönünü vatandaşa çevirdik, 5 yılda yapabileceklerimizi düşünün" dedi

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu seçim kampanyasını başlattı / Fotoğraf: Independent Türkçe

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, seçim kampanyasını başlattı.

İmamoğlu'nun bir aylık seçim kampanyası, stratejisi ve yol haritası Kampanya Koordinasyon Toplantısı'nda paylaşılıyor. 

İmamoğlu'nun açıklamalarından önemli bölümler:

“23 Haziran seçim kampanyamızın temel yol haritasını paylaşacağımız toplantıya hepiniz hoş geldiniz. Tabii ki 31 Mart seçimlerine giderken, iktidarın basit bir numarası vardı. Ekonomide ve yerel yönetimlerde ortaya çıkan başarısızlıklarını örtmek için seçimlere normal bir yerel seçimin ötesinde anlamlar yüklemeye çalışmak ve beka meselesi diye adlandırarak ortaya attıklarını hepimiz hatırlıyoruz. Sabah akşam beka dediler. Ama vatandaşımız 31 Mart’ta beka konu olamaz dedi ve bana iyi hizmet veren kişiyi seçerim dedi ve iktidara net bir mesaj verdi. Rakip partileri düşman gibi göstermeye son ver dedi seçmen. Yapamıyorsan bırak yapacak olanlar gelsin dedi. Ama iktidar İstanbul’da vatandaşın o kıymetli mesajını almamak için direnmeye devam ediyor. Özellikle 31 Mart gecesi AA’nın veri akışını kesip seçimi kazandık diye ortaya düştüklerinden beri direniyorlar. Rakibim seçimi kaybettiği halde İstanbul’un her yerini afişlerle donatılmasına emir vererek direndi. Öyle bir direnç ki sanki geçici bir makamı değil de mallarını mülklerini kaybetmiş gibi, üretilen bahanelerin haddi hesabı yok. Yalnızca birinin geçersiz sayılması gibi bir saçmalığa açıklama bulmak için atmadıkları takla kalmadı. Son olarak şaka gibi bir gerekçe daha duydunuz, tipinize bakarak sizin hangi partiye ait olduğunuzu anladıklarını ifade ediyorlar. AK Partili ve MHP’li kardeşlerimi müşahitleri orada yokmuş gibi davranarak komik bahaneler üretiyorlar. İddiaların ne acı ki kimse de inanmıyor. Yüz ifadelerine baktığımda kendileri de inanmıyor. Yapmayın bu kadarını yapmayın, mızıkçılığın da bir sınırı var. Normal koşullarda bu hallere gülüp geçilir ama ciddiye alıp cevap vermek zorunda kalıyoruz. Kimse demokrasiden ve sandıktan umudunu kesmesin başka yollara tevessül etmesin istiyoruz.”

“İsraf düzeni o düzeni kuranların kendilerini yakın gören vakıflara kaynak aktararak kendini gösteriyor. El yakan fiyatlar olarak kendini gösteriyor. Bu düzeni değiştirmedikçe bu kurumlar halkın emrine girmedikçe milletin yüzü gülmeyecek. Çocuklarımız için umut bu ülkede giderek azalacak; onun için sorumluluğumuz çok büyük. Bu israf düzeninin faturasını her gün ailesini geçindirmek için çırpınan 16 milyon İstanbullu ödüyor. Bütçe açığı 5 yılda 20 kat arttı. İsrafın örnekleri bunlar; WEB sitesi için 3 yılda 80 milyon lira harcanmış. Burada olan olmayan bütün WEB sitelerini bu parayla hallederiz. Bir başka örnek; İBB’de hayata geçmemiş fikir projelerine 226 milyon lira para verilmiş. Bu ne büyük israf, havaya atılan bu paraya yazık günah değil mi? Hiç kuşkunuz olmasın bu israf düzenini hep birlikte değiştireceğiz. İBB bir avuç insanın malı mülkü değil. Bizler İstanbul ittifakıyız, içinde herkes var, bizler AK Parti, MHP, HDP, BBP, DYP, TKP seçmeniyiz, kurdukları yağma düzenini değiştireceğiz”

"Mazbatamız haksız yere elimizden alınana kadar, 18 gün görev yaptık. Sadece 18 günde bu israf düzenine dur demeye başladık. Suyun yönünü vatandaşa doğru çevirdik. Belediyenin kaynaklarını vatandaşa doğru akıtmaya başladık. Seçim öncesinde vadettiğimiz su indiriminin Belediye Meclisi’nden geçmesini sağladık. Bu sayede İstanbullu her aile yılda 540 lira tasarruf edecek. Öğrencilerin aylık ulaşım ücretinin 85 TL’den 40 TL’ye inmesini sağladık. Böylece iki çocuklu her ailemiz, yılda 1080 lira tasarruf edecek.  19 Mayıs’ta kitle ulaşım araçlarının tüm İstanbullulara ücretsiz hizmet etmesini sağladık. Sadece 18 günde bunları başardık. Siz bir de 5 yılda yapabileceklerimizi düşünün."

"Aile geçim destek paketlerimizle ihtiyacı olan ailelerimize yılda 6.000 ila 13.000 lira arası yardımda bulunacağız. Hiç geliri olmayan ya da açlık sınırında yaşamaya mahkum edilen her aile halk-ekmek ve halk-süt satış noktalarından ücretsiz ekmek, süt alabilecek. Damacana su ücretsiz dağıtılacak. Tüm bunlar İstanbul belediyesi bütçesinin ne kadarlık bir rakamına tekabül ediyor biliyor musunuz? Yalnızca %1,9’una… Önceliklerimiz var dedik, tabii ki asıl önceliğimiz çocuklarımız olacak."
 


"Halkımızın Belediye Meclisi’nin canlı yayınlarına olan ilgisine ve şeffaf yönetime verdiği desteğe bakıyorum; umudu görüyorum. İş insanlarının açıklamalarına, sanatçıların sözlerine bakıyorum; umudu görüyorum. Hiçbir yönetici vatandaşa parmağını göstererek had bildiremez, vatandaş had bildirir. Sabah evden çıkarken aynaya bakacağız."

"Göreceksiniz, ben İstanbul’da iktidar partisinin bugüne kadar yapamadıklarını yapacağım. Bu şehrin ailelerine, yerinde ve sürekli hizmet sunacağım. Onların umutlarını boşa  çıkarmayacağım, asla vazgeçmeyeceğim."

“İstanbul'un israf düzeni değişecek. İstanbul’daki bu israf düzenin 16 milyon İstanbulluya tane tane en basit dille anlatacağız. Kimsenin bizi doğru yoldan, iyilikten, güzellikten ayırmasına fırsat tanımayacağız.  Kavgayı bitiren olacağız. Toplumu ayrıştıran, kızıştıran değil, birleştirip bütünleştiren, sakinleştirip yatıştıran olacağız.”

“İmamoğlu varsa umut var diyeceğiz. İstanbullu eşit ve kaliteli hizmet bekliyor. Acil sorunlara hızlı ve pratik çözümler bekliyor. Büyük ve kapsamlı sorunlara, kalıcı çözümler bekliyor.  Halden anlayan yöneticiler görmek istiyor. İstanbul'un ve yurdun dört bir yanında bu ülke adına çok önemli, çok değerli işler başaracağız. Halkın bağrından doğal olarak çıkmış, dalga dalga tüm Türkiye’ye yayılmış olan kampanyamızın sloganını söyleyeceğiz: Her şey çok güzel olacak. Ülkemizin demokrasi tarihine damgamızı vuracağız. Vatandaştan başka kimseden talimat almadan, yalnızca vatandaşın taleplerine uygun hareket edeceğiz.”

“82 milyonun duası ile yürüyorum. 82 milyonun gönülleriyle yürüyorum. Biliyorum ki en karanlık saatler, şafaktan hemen öncedir. Biz 16 milyon istanbullu, 23 haziran’da o emaneti geri almaya geliyoruz. 23 Haziran’da israf düzeni son bulacak. 23 Haziran'da, İstanbul'da hak yerini bulacak”
 

23 Haziran seçimleri için yol haritamızı paylaşıyorum. #HerŞeyÇokGüzelOlacak https://t.co/7WSXkQlE5q


İmamoğlu’nun 23 Haziran seçimleri için yol haritasını paylaştığı toplantıya, partinin tüm milletvekillerinin yanı sıra büyükşehir ve il belediye başkanları da davet edildi. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU