Sabah yazarı: İmzacı komutanı halk kurtarmıştı

"Halkın bu ferasetinden ne yazık ki sadece darbeci askerler değil darbesever siyasiler de ders çıkarmış değil ki hâlâ muhtıra gibi bildirilerin arkasında duran siyasetçiler var"

Fotoğraf: AA

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Montrö Sözleşmesi ve “cübbeli-sarıklı general” konusundaki görüşlerini bir bildiri ile açıklayan 104 emekli amiralden birisinin “15 Temmuz’da halk tarafından kurtarıldığını” öne sürdü.

Övür, bugünkü köşe yazısının ilgili kısmında 104 emekli amiralin “hepsinin 28 Şubat’çı olduğunu” savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Hiçbirinin geçmişinde darbelere karşı bir duruş yok” diyen Övür, şunları yazdı:

Ama en acı olanı, 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü darbecilerden kaçıp Ataköy Karakolu'na sığınan o günün Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun imzacılar arasında yer alması. O geceyi yaşayanlarla konuşmuş ve 23 Temmuz 2016'da bu köşede yazmıştım. O yazıdan bir bölümünü şuraya almak istiyorum:

Oramiral Bostanoğlu, Ataköy Karakolu'na sığınarak şöyle diyordu: "Beni acele Ankara'ya gönderecek bir yol bulun, eskort verin." Hepimiz için üzüntü verici bir durum da olsa gerçek buydu.

O andan sonra devreye bölgenin gençlerinden oluşan ve darbecilere karşı direnen sivil bir grup girdi. Grup lideri genç işadamı Esat Ulu, Bostanoğlu'nu, eşini, emir subayı Özkan Gülömür'ü ve şoförünü de alarak Bakırköy Emniyet Müdürlüğü'ne götürecek ve oradan Ankara'ya gitmesi için plan yapacaktı.

Sabah saatlerinde Bostanoğlu, Ankara'ya gidecek uçağın merdivenlerine doğru yürürken, Esat Ulu'ya dönüp sordu:

"Evladım her şey için çok teşekkürler. Siz istihbarattan mısınız?"

Ulu'nun cevabı "Hayır" olunca bu kez başka sorular gelmeye başladı: "Yoksa polis misiniz?"

Genç işadamı Ulu, daha fazla soru sordurmamak için kendi cevabını verdi:

"Komutanım biz halkız... Halkın rütbesi yok ama güvenilir. Biz canımızı vermeden sizi kimseye teslim etmeyiz."

Halkın bu ferasetinden ne yazık ki sadece darbeci askerler değil darbesever siyasiler de ders çıkarmış değil ki hâlâ muhtıra gibi bildirilerin arkasında duran siyasetçiler var.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU