Yeni Şafak yazarı: Amiraller, mahcup tazeler, ticariler

“Bu emekli amirallerin 12 bin liralık ‘süper emeklilik maaşlarının’ kesilmesi de gündeme geldi ki hasret ve hararetle o kararın alınmasını da bekliyorum”

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, kamuoyunda 104 emekli amiralin bildirisi olarak bilinen metin hakkında bir köşe yazısı kaleme aldı. Kılıçarslan, amirallerin maaşlarının kesilmesini hasretle beklediğini söyledi.

Kılıçarslan, bugünkü “Amiraller, mahcup tazeler, ticariler” başlıklı köşe yazısında “Aslında, 12 bin lira emekli maaşlarıyla tabiri caizse ‘paşalar gibi yaşayan’ bu amirallerin yoğun bozuk Türkçe içeren bu zıbıdık bildirilerine de gülüp geçmemiz gerekirdi” ifadesini kullandı ve şunları yazdı:

15 Temmuz gecesi mıh gibi aklımızda olmasa doğrusu bunu rahatlıkla da yapabilirdik. Yahut iktidarı ana muhalefeti falan yekpare bir blok olarak “bu ne zıbıdık bir bildiridir, emekli askersen haddini, hududunu bileceksin, zırvalama” demeyi başarabilseydi yine sorun olmayacaktı.

Fakat ne yazık ki güzel ülkemizde günler geçtikçe değişmeyen bir refleksle karşılaştık yine. Ana muhalefet partisi “mahcup tazeler” gibi “çokoprens almaya” gitti. Küçük muhalefet ikircikli açıklamalar yaparak ne dediği anlaşılmaz bir görüntü çizdi. En küçük enişteler de önce “darbelere göğsümüzü siper ederiz” bildirisi yayınlayıp akşamına “ticari” bir manevra ile “AK Parti yine mağduru oynuyor” diskuruna ilerlediler.

Şu “mağduru oynamak” diskuruna bir göz atsak mı? Sokakta başörtülü kadın darp edilir, bu arkadaşlar başlarlar “mağduru oynuyorlar” muhabbetine. Emekli amiraller darbe bildirisi yayınlar bu arkadaşlar kolları çemirip “mağdur oluyorlar, mağduru oynuyorlar” falan ayağına yatarlar yine.

Öncelikle şu. Gördüğüm kadarıyla bu darbe bildirisine karşı koyan hiç kimse “mağduru oynamadı.” Tam tersine bu darbeci zevzek zibidilere “bak kaşınmayın, fena halde mağdur olursunuz, sizi mağdur ederiz” dediler. Zaten, şu ana kadar 10 emekli amiral gözaltına alındı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Temennisinin bu bildiri içerisinde imzası bulunan herkesin hukuk karşısında hesap vermesini ve suçluluğunun karşılığını görmesi” olduğunu ifade eden Yeni Şafak yazarı, şu görüşlerini dle getirdi:

Diğer yandan, bu emekli amirallerin 12 bin liralık “süper emeklilik maaşlarının” kesilmesi de gündeme geldi ki hasret ve hararetle o kararın alınmasını da bekliyorum.

Yani değil “mağduru oynamak”, tam tersine “proaktif bir tutumla” bu darbecilerin üzerine üzerine gitti iktidar. Umarım, bu hususta en küçük bir tedirginliğe ve tembelliğe düşmezler de bu emekli canavar topluluğuna dünyanın kaç bucak olduğunu gösterirler.

"Bu son olay açıklıkla gösterdi ki Türkiye’de darbelere, darbe imalarına, darbe hazırlıklarına karşı bir 'yekparelik' oluşturmak şarttır" diyen Kılıçarslan, yazısını şöyle tamamladı:

Bakınız şu: Kanal İstanbul’a karşı olunabilir. Cübbe giymiş komutana karşı olunabilir. Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin “pas geçilmesine” karşı olunabilir. Bu karşıtlıklar bir vatandaşın en temel ifade hakkıdır. Tersi olarak Kanal İstanbul’u savunabilir, Montrö’nün pas geçilmesini destekleyebilir, Cübbeli amiral görmekten büyük bir memnuniyet duyabilir.

Zaten günlerdir televizyonlarda, gazetelerde “destekleyeni-desteklemeyeni” bir arada sabahlara kadar kafamızı ütülüyorlar. “Fazla yorumdan” öleceğiz neredeyse.

Fakat! İşte bu “fakat” önemli... Bizimki gibi tarihi darbelerle dolu, askeri vesayetle ilişkisi travmatik bir ülkede emekli askerlerin “darbe çağrısı” en sert tepkilere neden olmalıdır. Askeri vesayetin başı görüldüğü yerde ezilmelidir. Başka türlü mesafe alamayız. Başka türlü “gün geçmiyor ki güzel ülkemizde akıllara zarar yeni bir olay” yaşanmasına engel olamayız.

Emekli askerler görüşlerine çok güveniyorlarsa bir zahmet memleketteki yüz partiden birine girip siyaset yapacaklar. Bu sayede Türker Ertürk gibi vatanseverleri(!) Mihraç Ural gibilerle aynı fotoğraf karesinde görme fırsatına falan erişeceğiz.

Az mutluluk değildir.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU