Kremlin: Rus ordusu, Ukrayna dahil dünyanın hiçbir ülkesi için tehdit değil

Ukrayna sınırında yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Peskov, ""Rus ordusu, Rusya topraklarında gerekli görülen doğrultularda ve ülkemizin güvenliğinin sağlanması için gerekli görülen şekilde ilerliyor" dedi

Fotoğraf: Reuters (arşiv)

Rusya Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna sınırında yaşanan sonra gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Günlük basın toplantısında konuşan Peskov, Rus askerlerin Ukrayna sınırındaki Rostov Bölgesi'ne konvoylar halinde intikal ettirildiğinin görüldüğü haberlerle ilgili, "Rus ordusu, Rusya topraklarında gerekli görülen doğrultularda ve ülkemizin güvenliğinin sağlanması için gerekli görülen şekilde ilerliyor. Bu, hiç kimsede en ufak endişeye yol açmamalı. Rusya, dünyanın hiçbir ülkesi için tehdit oluşturmuyor" dedi.

Peskov, cuma günkü basın toplantısında Kiev'in bölgeye ABD askerlerinin gönderilebileceği yönündeki açıklamasının kabul edilemez olduğunu da belirtti.

Peskov şöyle devam etti:

Rusya'nın bir düşman gibi gösterilmesi, bizim için kabul edilemez ve yersiz bir davranıştır. Rusya kimseyi tehdit etmiyor ve hiçbir zaman etmedi. Bizim tutumumuz bunun üzerine inşa ediliyor" diye konuşmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Rusya, geçen hafta Ukrayna'nın güneydoğundaki bazı bölgelere askeri birlik göndermişti.

Bunun üzerine ABD, Rusya'yı Ukrayna'da 'istikrarı bozucu' eylemlerde bulunmakla suçlamıştı. 

Ukrayna Savunma Bakanlığı ise, Donbass'taki durumun kötüye gitmesi halinde ABD'nin Kiev'e destek sunma sözü verdiğini açıklamıştı. 

Bakanlığın açıklamasında ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in "Rus saldırganlığının artması durumunda Washington, Ukrayna'yı yalnız bırakmayacak" dediği belirtilmişti.

 

Independent Türkçe, Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU