CNN Türk, İmamoğlu programını erken mi bitirdi? Kanal yönetimi süreleri açıkladı

Ekrem İmamoğlu Tarafsız Bölge’de neler yaşandığını anlattı: 22-24 arası demişlerdi esas değinmemiz gereken konulara değinemedik

Dün akşam CNN Türk’te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan’ın konuğu olan Ekrem İmamoğlu bu sabah Halk TV’de Medya Mahallesi programında Ayşenur Arslan’ın sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu, dün Tarafsız Bölge’de İBB'deki tespit ettiklerini söylediği israfı anlatacağı sırada verilen reklam arasının ardından programa son verilmesini değerlendirdi.

"Benim gözümde gazeteci çok saygın bir yerde. Bana sorulan ters sorular beni rencide etmez. Hatta cevap vermeme vesile olur. Ama şu tarafı üzer. Eğer bir savunma mekanizması geliştiriyorsanız o zaman bir dakika derim. Benim dün akşam üzüldüğüm konu buydu. Sayın Hakan'ın bana sorduğu sorulardan, bu tarafından şikayetçi değilim. Ama burunu savunuyorsanız, benim asıl rahatsız olduğum kısım bu. Bir de programa 10-12 arası demişlerdi ve esas değinmemiz gereken konulara değinemedik."

İmamoğlu’nun bu sözlerle değerlendirdiği program ve CNN Türk, yayın saati 22.00 – 24.00 olarak gösterilmesine karşın erken bitmesi ile ilgili tepki ve eleştiri topladı.

20 yıl CNN Türk’te ekonomi servisi yöneticisi olarak da görev yapan Emin Çapa Twitter paylaşımı ile programın “talimatla” kesildiğini öne sürdü.
 


Aynı yönde bir paylaşımı da İYİ Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Aslan yaptı.  
 


İmamoğlu hem bu iddiaları hem de programın tekrarının yayınlanmamasını Medya Mahallesi'nde değerlendirdi: 

“Şükürler olsun ki dünyada sosyal medya diye bir teknoloji üretildi. Demokrasi için bir nimet olduğunu düşünüyorum. İyi ki üretilmiş. Bizim gibi köşeye sıkıştırılmaya çalışılan ülkelerden insanların soluğu oluyor. Tekrarını yayınlasan ne olur, yayınlamasan ne olur. Youtube kanalımız var, Twitter hesabımız var. Zaten milyonlarca izleniyor. Buna acizlik derim.”

Hemen hemen aynı dakikalarda iddialarla ilgili olarak CNN Türk Kurumsal İletişim hesabından bir açıklama yayımlandı. Açıklamada bir hafta önce Tarafsız Bölge’ye konuk olan Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu’nun yayında kaldıkları dakika bilgisi paylaşıldı. 
 


Ekrem İmamoğlu, Ahmet Hakan’ın, Tevfik Göksu ve Binali Yıldırım’ı savunduğunu söyledi ve asıl rahatsızlık duyduğunun bu tavır olduğunu belirtti:

“Kim olduğunu bilmediğim mecralara neden cevap vereyim. Hadsizlik derim, cahil derim. Kendi sülalemi mi anlatacağım. Ahmet Hakan’ın savunma kısmı yanlış çok büyük yanlışa girmiştir. Onun için Ahmet Hakan'a söyledim. Getirin buraya tartışalım. Binali Yıldırım'ı da davet edin. Tartışalım bunları ne olacak.”

İmamoğlu, 18 günlük icraatlarını anlattığı programda "18 günümüzü bile kıskanıyorlar. Düşünün 3 senede, 5 senede neler olur" yorumunu yaptı.

23 Haziran'a hazır olduklarını söyleyen İmamoğlu, "Artık tedbirlerimiz daha fazla. Bir ajans ile çalışacağız. Sonucu AA değil biz açıklayacağız. En fazla iki saate sonucu açıklayacağız." diye konuştu.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU