İlhan Cihaner, Ahmet Altan hakkındaki şikayetini geri aldı

Ahmet Altan'ın, eski CHP milletvekili ve Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'e bir yazısında hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. Cihaner, Altan hakkındaki şikayetini geri aldı

Ahmet Altan, 2010 yılında Taraf gazetesinde yayınlanan bir yazısında İlhan Cihaner'e hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanıyor

Kapatılan Taraf gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'ın eski Başsavcı ve CHP milletvekili İlhan Cihaner’e hakaret suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. 

Savunmasında "Öylesine tuhaf iddialarla yargılanıyorum ki savcılar sanki en saçma iddianameyi kim yazacak diye yarışıyorlar. Savcı benim 10 yıl önce yargıdaki bir skandalı, bir suçu eleştiren yazımı suçlayarak, skandalın üstünü örtmek istiyor” dedi.

2010 yılında yazdığı “Büyük Savaş Başladı” başlıklı yazısında yer alan ifadeler nedeniyle yargılanan Altan savunmasını SEGBİS aracılığıyla yaptı.

Cihaner şikayetini geri aldı

Altan’ın avukatı Figen Albuga Çalıkuşu, Cihaner’in Altan hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğini bildirir dilekçeyi mahkemeye verdi.

Ahmet Altan ise “Savcı diyor ki ‘İİhan Cihaner'e hakaret ettin.’ Eski savcı Cihaner, 'Hakaret yok, şikâyetim yok' diyor ama bizim savcı 'var' diyor. Savcı benim 10 yıl önce yargıdaki bir skandalı, bir suçu eleştiren yazımı suçlayarak, skandalın üstünü örtmek istiyor" ifadelerini kullandı.

Altan’ın yargılandığı davanın karar duruşması 17 Eylül 2019 günü yapılacak.

Altan, Eylül 2016'dan bu yana darbeye teşebbüs suçlamasıyla tutuklu.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU