Ankara'da yeni baro için 2 bin imza toplandı

Ankara 2 No’lu Baro Kurucular Kurulu Üyesi Eyüphan Korkmaz, şu ana kadar toplanan imza sayısının 2 bin 30 olduğunu kaydetti

Fotoğraf: AA

Resmi Gazete’de 15 Temmuz 2020 tarihindeyayımlanarak yürürlüğe giren ‘Çoklu baro’ düzenlemesinin üzerinden 8.5 ay geçti. Bu süreçte İstanbul’da ikinci baronun kuruluşu gerçekleştirilirken, özellikle ‘genç avukatların’ üyeliğini hedefleyen ve uzun zamandır çalışma yürüten Ankara 2 No’lu Barosu da gerekli 2 bin imza sayısını geçti.  

Ankara Barosu tarafından ‘kamu avukatlarına baskı yapılarak zorla üye yapıldığı’ yönündeki iddialar ile gündeme gelen Ankara 2. No’lu Barosu, üyelik işlemlerinin Adliye'de kurulan stant üzerinden ve oluşturulan 80 kişilik ekibinin ikili görüşmeleriyle tamamlandığını ifade etti.  

2 bin 30 imza toplandı

"Çoklu baro" düzenlemesinin yürürlüğe girdiği günden bugüne yoğun bir çalışma sürecinden geçtiklerini belirten Ankara 2 No’lu Baro Kurucular Kurulu Üyesi Eyüphan Korkmaz, şu ana kadar toplanan imza sayısının 2 bin 30 olduğunu kaydetti.  

Gazete Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre; Kovid-19 salgını gerekçesiyle ikinci baro kurma çalışmalarının kısmen aksadığını ifade eden Korkmaz, “Çok kötü bir salgın sürecinden geçiyoruz. Bu süreçte avukat meslektaşlarımıza ulaşmakta zorluk yaşadık. Zaten acele etme, bir yere yetişme gibi bir kaygımız da yoktu. O yüzden sakince, emin adımlarla ilerledik. Gerekli olan 2 bin bandını biraz geçtik; ancak biraz daha imza toplanmasını bekliyoruz. Şu an imza veren meslektaşlarımızın üye kayıt işlemleri, belgelerin tamamlanması çalışması sürüyor” diye konuştu.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Korkmaz, Türkiye Barolar Birliği’ne kuruluş belgesini nisan ayı içerisinde teslim etmeyi planladıklarını işaret ederek, öncelikle geçici genel kurul, hemen akabinde ise genel kurullarını yaparak faaliyete geçeceklerini kaydetti. Ankara 2 No’lu Barosu kurulurken polemikten uzak durmak istediklerinin altını çizen Korkmaz,"“Acelemiz yok. İçişleri Bakanlığı’nın hemen kurmanız lazım gibi bir tarih de vermedi. Nisan ayı içerisinde kurmayı planlıyoruz. Bu süreçte imza sayısı da yükselir. En azından bazı polemiklerden uzak durmuş oluruz” diye konuştu.  

"Baro seçimleri için yeni barolar bekleniyor" iddiası

Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu’nun ve baro seçimlerinin iki kez ertelenmesi ve şu anda da yapılmasına ilişkin çıkarılan zorlukları değerlendiren Eyüphan Korkmaz, baro seçimleri için yeni kurulan baroların beklendiği eleştirilerine karşı ise şunları ifade etti: 

Önceleri baro seçimlerinin ertelenmesi ‘çoklu baro’ kuruluşlarına bağlanıyordu. Şu an baro seçimlerinin pandemi gerekçesiyle ertelenmesinin bizimle ilgili olduğunu sanmıyorum. Neticede bizim sayımız TBB’de değişiklik yapmaya yetmez. Baro genel kurullarının yapılmaması genel bir sorun; ancak gönül ister ki tüm siyasi partilerin genel ve il kongreleri de aynı duyarlılıkta olsun. Baro genel kurullarının önündeki engellerin kalkmasını bekliyoruz tabi.

 

 

 

Gazete Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU