Yüksek Seçim Kurulu'nun gerekçeli karar mesaisi devam ediyor

6 Mayıs’ta seçim yenileme kararı veren YSK 15 gündür gerekçeli kararın yazımı için çalışıyor. Dün kamuoyuyla paylaşılması beklenen kararın ertelenme nedeni olarak, muhalif 4 üyenin, 7 üyenin yazdığı gerekçelere yönelik tekrar çalışma yapması gösterildi

Fotoğraf: AA

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart’taki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın seçiminin yenilenmesi kararını 6 Mayıs’ta verdi. Aradan 15 gün geçti YSK’nın gerekçeli karar çalışması devam ediyor. 

Dün, Yüksek Seçim Kurulu’nun gerekçeli karar yazımında sona geldiği, kararın 200 sayfanın üzerinde olduğu ve kamuoyu ile paylaşılacağı bilgisi geldi. 

Ancak yaklaşık 2 saat süren İBB seçimi toplantısının ardından gerekçeli kararın açıklanmayacağı belirtildi. 

YSK’nın dünkü toplantısından yedek üyelerin oy kullanması ile ilgili yapılan itiraza ret yanıtı çıktı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

6 Mayıs’ta, 11 üyenin tamamının katılımıyla gerçekleşen toplantıda İstanbul seçiminin iptali kararı 4’e karşı 7 üyenin oyuyla alındı. Bu nedenle YSK’nın İstanbul seçimine dair iptal gerekçesini 7 üye yazıyor.

Gerekçeli karar 200 sayfanın üzerinde

Gerekçeli kararın dün açıklanmamasının nedeni olarak da, seçimlerin yenilenmesine muhalefet eden ve ret oyu kullanan 4 üyenin, yenilensin diyen 7 üyenin yazdığı gerekçede bazı yeni hususlara cevap vermek için ek süre talep etmesi olarak öğrenildi. Ek sürenin, gerekçeli kararda daha önce belirtilmeyen yeni hususlar nedeniyle istendiği belirtildi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimler yenilenmesin diyen 4 üyesinin yazımı tamamlandıktan sonra gerekçeli kararın açıklanması bekleniyor.

Kurul hafta içi de toplantılarına devam edecek. Muhalif üyelerin karşı oylarına son şeklini vermelerinin ardından gerekçeli karar ilan edilecek.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU