Balyalar halinde para, bir eski ‘danışman’, iki farklı açıklama

Ahmet Şık’ın sosyal medyadan paylaştığı görüntülerin ardından AK Parti Adıyaman Milletvekili Aydın, söz konusu ismin kendisinin şu an danışmanı olmadığını belirtti

Fotoğraf: Twitter

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Twitter'dan bir video paylaşarak balyalar halinde euroların sahibinin AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ın kuzeni ve aynı zamanda danışmanı da olan Ömer Faruk Işık’a ait olduğunu öne sürdü.

Söz konusu görüntülerin Adıyaman’daki yerel sitelerde haberlere de yansıdığını ancak bu içeriklerin kaldırıldığını belirten Şık, “Adrese teslim ihale gerçekleşmeyince verdiği yüksek meblağdaki rüşveti geri isteyen, ret yanıtı alınca ‘Elindeki görüntü ve belgeleri yayınlayacağını’ söyleyince de ‘tehdit/şantaj’ iddiasıyla birkaç ay önce tutuklanan Adıyamanlı genç iş insanı belki bu konuda konuşmak ister” ifadesini kullandı.

“Soylu araştırabilir”

Şık ayrıca, “Meseleyi siyasallaştırmaya çalışıyorlar’ diyen Süleyman Soylu, videoda yer alan görüntülerdeki balyalar halindeki paranın kimlere gittiğini, neyin karşılığı ödendiğini araştırabilir. Zaten işgal ettiği makam kendisini bununla görevlendiriyor” diye yazdı.

AK Parti’li Aydın: Işık’ın görevi 15 Aralık’ta sona erdi

AK Parti’li Aydın, Şık’ın paylaşımlarından ardından yaptığı açıklamada, “Bir kısım çevreler yalan ve iftiralarını tekrar tekrar ısıtıp gündeme getirmeye devam ediyorlar. Aylar önce açıkladığımız, bugün maksatlı olarak tekrar gündeme getirilen ve danışman olarak zikredilen Ömer Faruk Işık’ın bu görevi 15.12.2020’de sonlandırılmıştır” dedi.

Işık’ın kendisinin danışmanı olmadığını ifade eden Aydın, “Konu, aylar öncesinde yargıya intikal etmiştir ve yargı gereğini yapacaktır. Biz adı gibi AK olan davamıza kimsenin toz kondurmasına asla müsaade etmeyiz!” diye yazdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU