Yeneroğlu: İktidar baro seçimlerini geciktirerek, ikinci baroların kurulma yeterliğine kavuşmasını ve TBB Başkanı’nın yeniden seçilmesini amaçlıyor

Yeneroğlu açıklamasında, "İktidar 'lebaleb' kongreler yaparken, baro seçimlerini keyfi biçimde engelliyor" dedi

Fotoğraf: AA

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamaları gerekçe gösterilerek baro seçimlerin ertelenmesine tepki gösterdi

İktidarın, baro seçimlerini geciktirmesinin nedeniyle ilgili iddialarda bulunan Yeneroğlu şunları kaydetti:

Pandemi önlemleri gerekçe gösterilerek uygulanan ve baro seçimlerini de kapsayan keyfi kısıtlamalar, avukatların anayasal hakları olan seçme ve seçilme haklarını ellerinden almaktadır. İktidar baro seçimlerine dair pandemiyi bahane ederek illerde 2. baroların kurulma yeterliğine kavuşmasını ve mevcut TBB Başkanı’nın bu sayede yeniden seçilmesi amaçlamakta ve seçimleri keyfi olarak geciktirmektedir.

Yeneroğlu; avukatların, yargı faakiyetleri nedeniyle her gün binlerce kişinin yoğun olarak bulunduğu yerlerde görevlerini sürdürdüğünü söyledi.

2020 yılı Ekim ayında yapılması gereken baro genel kurullarının hala düzenlenmediğini vurgulayan Yeneroğlu, "Herkesin gözleri önünde iktidar partisi ‘lebalep’ kongreler yapmaktayken, baroların genel kurullarını yapmalarının engellenmesi kanun önünde eşitlik ilkesine aykırıdır" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU