Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt: Senin cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim

Cumhurbaşkanı, Beştepe'de 49. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de 49. muhtarlar toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun "Benim cumhurbaşkanım değilsin, gayrimeşru yolla o koltuğa geldin" sözlerine yanıt veren Erdoğan şöyle konuştu:

CHP liderine tepki

Anamuhalefetin başındaki zat şahsımı gayrimeşru bir yolla buraya geldiğimi söylüyor ve "Benim cumhurbaşkanım değilsin" diyor. Bay Kemal ben senin cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim. Ben yüzde 52,6 oyla geldim. Sen o yüzde 52,6'nın içinde olmayabilirsin ama saygı göstereceksin. Ben milletimin cumhurbaşkanı olarak seçildim. Terörle kol kola yürüyenlere bu millet geçit vermez. Sen, yüzde 52,6'ya ihanet edemezsin. Bugüne kadar ettiğin için bir yaraya merhem olmadın. 31 Mart'ta da olamayacaksın.

Geçmişte koalisyonlarla bu ülke yönetilmeye çalışıldı, kaoslar oldu. Yeni yönetim sistemimizi en az yüzde 50+1 destek üzerine kurduk. Böylece ülkemizde demokrasi eşiğini yükselttik. Dolayısıyla seçilen cumhurbaşkanı hakkında en küçük bir meşruiyet tartışması söz konusu değildir.

Bay Kemal sen niye cumhurbaşkanı adayı olmadın. Bu mesele halkının gönlüne girme meselesidir. Halkının gönlüne giremeyen halkın huzuruna da çıkamaz.

Bizim gözümüzde bu zat bir kaset kumpasıyla gelse de CHP delegelerinin oylarıyla seçilmiştir. Seçimlerde 26 milyon 330 bin vatandaşımızın ortaya koyduğu iradeyi, yüzde 52,6'lık bir desteği meşru görmediğine göre demek ki bu zatın kafasında başka bir demokrasi tarifi bulunuyor. Onun için işte adamlarını ne yapıyor, 'dökülün sokaklara' diyor. Ama 15 Temmuz gecesinde de tankların arasından gelip geçip Bakırköy Belediyesi'ne sığınıyor ve o darbe girişimini tüm gece orada kahvesini yudumlayarak geçiriyor.

Son seçimlerde 26 milyon vatandaşımızın verdiği desteği yeterli görmediğine göre demek ki bunun kafasında başka bir demokrasi tanımı bulunuyor. 

1946 seçimlerindek açık oy gizli tasnif tarifi Cumhuriyet Halk Partisi'ne aittir. Oyu açıktan vereceksin kime verdiğini görecekler, sayıma gelince gizli sayılacak. 

Aynı şekilde 1960 darbesine destek verip seçilmiş cumhurbaşkanını darağacına göndermek de bunların demokrasi anlayışının işaretleridir. 

Bunlara göre CHP'ye hizmet eden demokrasi meşrudur, aksi defedilmelidir.

Bunlar muhtarlarımıza da saldırdılar. Kılıçdaroğlu kafasına göre hiçbiriniz meşru değilsiniz.

Maalesef ülkemizde işte böyle çarpık bir zihniyet anamuhalefeti temsil ediyor. 

Dünyada demokrasinin böylesine yaygın ve bütün halinde uygulandığı pek az ülke var ve biz de bunlardan biriyiz.

Zaten dünyanın çok gelişmiş birçok ülkesinde bile muhtarlık mevkii yoktur. 

Gücünü ve meşruiyetini sandıktan alan bir iktidar olarak sadece ve sadece sizin nedidiğinize bakarak öyle yola devam ediyoruz. 

Attığımız her adımla milletimizden aldığımız adımın hakkını vermeye çalışıyoruz.

 


2019 bütçesi

 Yeni yönetim sisteminin ilk bütçesi kabul edildi. Biz göreve geldiğimizde her 100 liranın 83 lirası faize gidiyordu. Çalıştık, uğraştık bunu yüzde 10'lara indirdik.

Göreve geldiğimizde Türkiye'de 25 havalimanı vardı, şimdi 52 havalimanı var. 

Hastanesi, üniversitesi olmayan il yok. Geldiğimizde 75 üniversite vardı şimdi 206 üniversite var. Dedik ki biz üniversiteleri evlatlarımızın ayağına götürelim. Şimdi bu mekanizma işliyor. 

Öğretmen sayısını katlayarak artırdık. Biz hep insanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz. 

Belediye başkanlarına sesleniyorum, şayet bölgenizde bir tane bile mağdur varsa yaptığınız diğer işlerin hiçbir anlamı kalmaz. 

Muhtar kardeşlerime sesleniyorum özellikle AK Partili belediye başkanlarımız sizin emrinizdedir. Eğer bunu yapmıyorlarsa şikayetlerinizi size dağıtılan formlara yazmalısınız. Kaymakamlar da sizin emrinizdedir. Valiler de buna dahildir. 

İnsanına sahip çıkmayan bir devlet bir avuç elite hizmet eder hale gelmiş demektir. 

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU