Ünlü domuz Pigcasso çizdi, Prens Harry'nin değeri Kraliçe'yi geçti

"Pigcasso diğer domuzlardan pek farklı değil: Akıllı, meraklı ve zeki. Onun tek önemli farkı, resimde çok yetenekli olması"

Pigcasso 4 yaşında (AFP - Facebook / @pigcasso)

Eşi Meghan Markle'la birlikte Oprah Winfrey'e verdikleri röportajdan sonra dünya gündemine oturan Prens Harry'le ilgili ilginç bir haber daha geldi. Prens Harry'nin bir domuz tarafından çizilen resmi yaklaşık 48 bin Güney Afrika randına (yaklaşık 23 bin TL) alıcı buldu.

Dünyaca ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso ve İngilizce'de domuz anlamına gelen "pig" kelimesinden esinlenerek Pigcasso adı verilen hayvanın fırçasından çıkan sanat eseri, adı açıklanmayan ve yine İspanyol olan bir kişi tarafından satın alındı.


The Sun'ın haberine göre Pigcasso, Güney Afrika'daki bir hayvan barınağında yaşamını sürdürüyor. Yaptığı tablolarla barınaktaki arkadaşlarına maddi destek de sağlıyor.

Zira söz konusu domuzu bir mezbahadan kurtaran barınak görevlisi Joanne Lefson, Pigcasso'nun resimlerinden şimdiye kadar yaklaşık 50 bin sterlin (yaklaşık 500 bin TL) kazandıklarını ve bu paranın barınaktaki hayvanlar için harcandığını bildirdi. Lefson sözlerini şöyle sürdürdü:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu resimdeki tamamen Prens Harry. Büyük bir Pigcasso hayranı olan İspanyol bir koleksiyoncu tarafından iyi bir fiyata satın alındı.

Pigcasso diğer domuzlardan pek farklı değil: Akıllı, meraklı ve zeki. Onun tek önemli farkı, resimde çok yetenekli olması.

Dünyaca ünlü domuzun çizdiği yüzlerce resim var. Lefson, bunları gören kişilerin bir domuz tarafından yapıldığına inanamadığını belirtti.

 

70358203_682137135614180_5225258513688690688_o (1) (1) (1).jpg
Kraliçe Elizabeth'in resmi (Facebook / @pigcasso)


Pigcasso, daha önce Kraliçe Elizabeth'in bir resmini de yaparken bu sanat eseri, Londra'daki bir kişi tarafından 45 bin Güney Afrika randı karşılığında (yaklaşık 22 bin TL) satın alınmıştı.

 

Independent Türkçe, The Sun

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU