CHP Sözcüsü: Bu fotoğrafı bu kadar yadırgamak ülkenin ne hale getirildiğini ortaya koyuyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısında YSK'nın bugün açıklaması beklenen gerekçeli kararı ile ilgili "Bakalım 200 sayfalık gerekçeli karar minareye kılıf olmaya yetecek mi?" dedi

Fotoğraf: AA 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın açıklamalarından önemli bölümler: 

“Demokratik rejimler yasama yürütme ve yargının birbirini denetimlemesine bağlıdır. Ülkemizde demokrasinin bu prensipleri uzunca süredir aşındırılmaktadır. Bunun neden olduğu yozlaşmanın siyasal etkilerini her alanda görüyoruz. Son örneği 6 Mayıs’ta gerçekleşen sandık darbesidir. 31 Mart’ta İBB seçimlerinde milletin sandıkta söylediği söz masa başı oyunlarıyla gasp edilmiştir. YSK milletin iradesini elinden almıştır. Seçimlerin sonucunu YSK değil millet belirler ancak 31 Mart’ta siyasi vesayet altındaki YSK’nın dediği olmuştur. Sandık darbesinin üzerinden 14 gün geçti. YSK’nın gerekçeli kararı daha açıklanmadı. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı bugün açıklanacağını söyledi. Bu kararı yazan saraydır. Göndermiş gerekçeli kararı üyelerin imzalanması bekleniyor. Aslında YSK’nın bir tane asil üyesi var o da sarayın kibirli kişisi diğerleri yedek."

"Yıldırım'ın iddiaları komedi sınırını aştı"

"Tüm bunları yapanlar bir de sıkılmadan milletin aklıyla dalga geçiyorlar. Her gün bir yalan ve iftira tedavüle sokuluyor. En son Binali Yıldırım ipe sapa gelmez iddiaları aslında komedi sınırlarını aştı trajik bir hal almaya başladı. Sandık başkanlarının Ak Parti’ye oy vereceklerini anladıklarını ve İBB pusulası verilmediğini iddia ediyor. Bu iddia tüm İstanbulluların aklıyla alay etmektir. Bu siyaset erbabına Allah akıl fikir versin demekten başka bir şey yok. Bakalım 200 sayfalık muhalefet şerhi cami minaresine kılıf olmaya yetecek mi?”

"YSK kakarında kamera kayıtlarını da bekliyoruz"

“Biz gerekçeli kararda şunların yer almasını bekliyoruz. YSK kısa kararda çalma çırpmadan hiç bahsedilmedi. Ama ağızlarından oy çalındığını düşürmüyorlar. Çalındıysa görevliler buna nasıl göz yumdu? YSK buna yer verecekse soruların cevaplarına da yer vermelidir. Sarayın kibirli kişisinin söylediği kamera kayıtlarının da yer almasını bekliyoruz. Erdoğan oy sayım cetvellerinin mühürsüz olduğunu iddia ediyor. YSK eğer gerekçeli kararında bunu bir iptal gerekçesi olarak görecekse ıslak imzalı tutanakların neye yaradığını da açıklamalıdır.”

"Kararın siyasi olduğu görülecek"

“YSK'nın geçmişteki uygulamalarına neden karşı çıktığını da bu gerekçeli kararda herhalde açıklayacaktır. Belli ki çalınan minareye 200 sayfalık gerekçeli karar ancak yetmiştir. Aslında kararın siyasi olduğu tüm milletimiz tarafından görülecektir. YSK, bunları yapmazsa kararın hukuki değil siyasi olduğu bir kere daha anlaşılacaktır.”

“Erdoğan İstanbul seçimi kararı ile sadece İmamoğlu ve İstanbulları değil 82 milyona mağdur etti. Hazine 2004 yılından buyana ilk defa yüzde 26’dan fazla faizle borçlandı. Türk Lirası 1 Nisan’dan bu yana benzer ülkelerle ile karşılaştırıldığında en fazla değer yitiren para birimi oldu”

Liderlerin Samsun’daki 19 Mayıs pozu

“19 Mayıs’ta bir araya gelip poz vermelerini olağandışı kabul etmek aslında olağandışılık. Anlaşılan bu tek adam parti devleti rejiminde bu tür bir araya gelmeleri görmek için hep 100 yıl beklemek zorunda kalacağız. Ülkenin ciddi sıkıntıları vardır, ortak akıl ve istişare olmadan ülke yönetilebilir olmaktan çıkmıştır. Tek adam parti devleti zihniyetiyle bu ülkeyi yönetebilmek zordur mümkün de değildir. Böyle bir fotoğrafı bu kadar yadırgamak ülkenin ne hale getirildiğini ortaya koymaktadır”

Erdoğan’ın YSK’ya “dava açın” çağrısı

Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanı kendini her şeyin patronu görüyor. YSK’ya 200 sayfalık kararı göndermiş bunun imzalanmasını beklerken bir de talimat veriyor. Kılıçdaroğlu size hakaret etti dava açın talimatı veriyor. Bu da ülkenin ne hale geldiğini gösteren başka bir tablodur. Gidin dava açın demek Cumhurbaşkanı’na mı düşüyor?”


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU