Emilia Clarke'ın çocuklarına Khaleesi adını veren ebeveynlere bir mesajı var

Çocuklarına Game of Thrones’tan esinlenerek isim veren ebeveynler, dizideki sürpriz sondan sonra tepki göstermişti

Fotoğraf: HBO

Game of Thrones’un yıldızı Emilia Clarke hayranlarının çocuklarına canlandırdığı karakter Daenerys ismini koymasına dair görüşlerini açıkladı.

Çocuklarına Ejderhaların Annesi’nin onuruna Khaleesi veya Daenerys isimleri koyan Game of Thrones hayranları bu ay başında karakterin gözünün döndüğü sahnelerden rahatsız olmuştu.

ABD Sosyal Güvenlik İdaresi’ne göre, 4 bin 500’den fazla bebeğe Game of Thrones karakterleri isimleri verildi. Bunlardan 560’ının Khaleesi, 163’ünün ise Daenerys olduğu belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin son bölümlerinden dolayı “bir tür şokta” olduğunu belirten Estrada 6 yaşındaki çocuğuna Khalessi (Estrada’nın annesinin telafuzundan dolayı yazım hatası) adını verenlerden.

The Daily Beast’e konuşan Estrada, “Onun hakim gücünün devralındığını görmek bir tür hayal kırıklığıydı. Hiç iyi olmadı” dedi.

Konu hakkındaki görüşleri sorulan Clarke, New Yorker’a yaptığı açıklamada, “Bu çok tuhaf. Sanıyorum ebeveynler çocuklarına Khaleesi ismini onun güçlü ruhundan yola çıkarak koydu. Karakter ise bu özelliğini daha çok karanlık bir amaç için kullandı. Ancak bu yine de gücünü elinden almadı. Onun iktidar sahibi bir kadın olması gerçeği değişmedi. Final bölümünde Khaleesi karakteri için bir giriş, gelişme ve sonuç olduğu anlaşılıyor. Onu anlayacak kişiler olduğunu biliyorum. Sonuçta o da bir insan,” diye konuştu.

Clarke sözlerine şöyle devam etti:

“Khaleesi güzel bir isim. Tüm bunlar bir dakikada unutulacak! Kişiler, ‘Ne kadar farklı bir isim, çok güzel’ dediklerinde, çocuk da ‘Evet evet. Ailem ismimi gerçekten çok sevmiş’ diye cevap verecek.”

Khaleesi adındaki kız çocuklarına bir mesajı olup olmadığı sorusuna ise Clarke, “Yapabilirsiniz kızlar! Ben bu isimle anılmayı sevdim ve onların da seveceğini düşünüyorum” cevabını verdi.

Clarke başka bir röportajında da, Jon Snow’u canlandıran Kit Harrington’la beraber final sahnelerini okurken ağladıklarını söylemişti.  

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU