Kilis'e roketli saldırının ardından hareketlilik... Hedefler bir saat boyunca vuruldu, üslerdeki askerler nöbetlerini "cephe hattına" indirdi

Suriye'den Kilis'e atılan roketlerin ardından bölge ısındı. TSK, YPG hedeflerini vurdu. Düne kadar cephe hattını SMO'ya bağlı askeri unsurlar tutarken, saldırıdan sonra TSK güçleri nöbet tutmaya başladı

Cephe hattındaki bekleyiş sürüyor / Fotoğraf: Independent Türkçe

Dün akşam (18 Mart) Kilis kent merkezine Suriye'den yapılan roketli saldırının ardından YPG'nin kontrol ettiği bölgelerin karşısında hareketlilik arttı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Bölgedeki Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait üslerden, roketin ateşlendiği alanlar vuruldu.

Yerel kaynaklar, roketlerin YPG kontrolündeki Tel Rıfat-Şeyh İsa hattından geldiğinin değerlendirildiğini ve bölgenin ağır silahlarla yaklaşık bir saat boyunca ateş altına alındığını bildirdi.

 

photo5953934883103552201.jpg
Roketlerin, Tel Rıfat-Şeyh İsa hattındaki YPG alanlarından atıldığı belirtiliyor 

 

Independent Türkçe, cephe hattında durumu izledi. 

Bölgedeki Suriye Milli Ordusu'na bağlı yerel bir grubun saha komutanı olan Mecid Ebu Nur, Kilis'e yapılan saldırıdan birkaç saat önce, SMO karargahının hedef alındığını söyledi. 

YPG'nin elinde çok sayıda füze ve tanksavar olduğunu dile getiren Ebu Nur, "Amerikan ve Rus silahları kullanıyorlar. Suriye'nin petrolleri ellerinde ve istedikleri silahları bu petrollerden elde ettiği gelirle finanse edebiliyorlar" dedi.

''Rusya'nın üssünün karşısındalar''

Ebu Nur, "YPG'nin nöbet tuttuğu yerin hemen karşısında Rusya'nın üssü var" ifadelerini kullandı.

TSK, Kilis'e yapılan saldırının ardından Suriye'de alarma geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıyı "kabul edilemez" olarak nitelendirerek, "Cevabını misliyle verdik, veriyoruz, vereceğiz" demişti.

Yerel kaynaklar, bölgedeki TSK üslerinde bekleyen askerlerin bir kısmının nöbetlerini cephe hattında beklemeye başladığını belirtiyor.

Düne kadar cephe hattını SMO'ya bağlı askeri unsurlar tutuyordu.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU