Game of Thrones finali: Demir Taht'a kim oturdu?

**Game Of Thrones’un 8. sezon 6. bölümüne dair spoiler içerir**

Fotoğraf: HBO

Game of Thrones hayranlarının yıllardır merak ettiği Kralın Toprakları’ndaki destansı savaşın akıbetinin ne olacağı sorusu nihayet dizinin 6. ve final bölümünde cevap buldu.

Geçen haftaki bölümde Daenerys Targaryen babasının izinden giderek Deli Kraliçe olmak için binlerce masum kişiyi öldürmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu tartışmalı ve şaşırtmalı kurguda Jon Snow Dany’nin hayatına son verdikten sonra, öfke ve kederinden Demir Taht’ı imha eden Drogon’un Dany’nin ölü bedenini taşımasını izledi.

Böylece Demir Taht bir hiç oldu: Ancak yine de Altı (evet artık altı, yedi değil) Krallığın hala onları yönetecek bir kral veya kraliçeye ihtiyacı var.

Bu durumdan fayda sağlayan kişi de hayranların hiç beklemediği biri oldu.  

Tahminler genellikle Daenerys, Jon Snow, Sansa Stark veya Tyrion’un Demir Taht’a oturacağı veya tahtın boş kalacağı yönündeydi.

Ancak Tyrion, sağ kalanları Demir Taht’a oturması gereken kişinin süreç içinde demokrasiyi getirme ihtimali olan Bran olduğuna (bir şekilde) ikna etti. Bran'in “hafıza” olduğunu söyleyen Tyrion, onun gelecekte de herkesi yönetebileceğini belirtti.

Artık “hiçbir şey” istemediğini ve aslında Bran Stark bile olmadığını defalarca yineleyen Bran ise, duygusuzluğu bir beceri olarak algılanan adil ve bilge bir yönetici olabilecek.

Game of Thrones serisinin ana temalarından biri insanı insan yapan aşk, kibir ve benzeri özelliklerinin, insanın doğası gereği en zayıf yönleri olduğuydu.  

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU