CHP'li Çeviköz: Venezuela Ulusal Seçim Konseyi Başkanı YSK'nın iptal kararından önce neden Türkiye'ye geldi?

Gazeteci Çiğdem Toker Lucena’nın ziyaretinin Meclis Dışişleri Komisyonu'nda da tartışıldığını yazdı

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi Başkanı Tibisay Lucena’nın 2 Mayıs'tan beri Türkiye'de olduğu iddia ediliyor / Fotoğraf: Reuters

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, “Venezuela ile ilişkiler nereye?” başlıklı bir yazı yazdı.

Toker, Venezuela Ulusal Seçim Konseyi Başkanı Tibisay Lucena’nın neden Türkiye’de olduğunu sordu, ziyaretin Meclis Dışişleri Komisyonu'nda da dikkat çektiğini belirtti. 

Toker, CHP Milletvekili Ünal Çeviköz’ün de bu “enteresan ziyaret”in altını çizdiğini ifade etti.

Toker yazısında, ülkesindeki 2017 seçimlerinde hileli oylardan sorumlu tutulan ve bu nedenle ABD, AB ve pek çok ülkenin kara listesinde bulunan Venezuela Ulusal Seçim Konseyi Başkanı Tibisay Lucena’nın İstanbul seçimlerinin yenileneceğinin konuşulduğu sırada Türkiye’de olduğunu söyledi. 

Lucena’nın 2 Mayıs’ta İstanbul’a geldiğinin, dönüş tarihi 14 Mayıs görünmesine karşın hala Türkiye’de olduğunun iddia edildiği yazıda, Çeviköz’ün de bu ziyarete ilişkin, “Özellikle bu Tibisay Lucena'nın Türkiye'ye gelişinin öncesinde yaptığımız incelemelerde son zamanlarda bazı Türk şirketlerine ve bazı Türk holdinglerine ait özel uçakların en az haftada bir defa Venezuela ile Türkiye arasında seferler yaptıklarını belirledik” sözlerine de yer verildi. 

Toker yazısında, “Gerçekten bu ilginç ziyaretin ve halihazırda sürüp sürmediğinin aydınlanmasında yarar var” dedi.     

 

ünal çeviköz.jpg
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz

 

“Petrol mü canlı hayvan mı?”

Toker’in yazısının devamı şöyle: 

Venezuela ile ticaret anlaşması bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. Çeviköz'ün iki sorusu hepimizi ilgilendiriyor.

'Türkiye bu anlaşma kapsamında Venezuela'dan petrol mu alacaktır?

Anlaşma kapsamında et ithalatı için özel düzenleme yapılacak mı? Nusret ile Maduro arasındaki ilişkinin ne kadar yoğun olduğunu hepimiz gördük.

Venezuela’da çıkarılan altın Çorum’da işlenecek

Yazıda ayrıca, Venezuela’da çıkarılan altının ABD yaptırımı nedeniyle artık İsviçre’de değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Çorum’da işleneceği hatırlatılarak, İYİ Parti Milletvekili Aydın Sezgin’in anlaşma gerekçelerindeki ifadelerine de dikkat çekildi. 

Toker, Sezgin’in “Bölgenin zengin kaynaklarına gelişmiş tercihli erişimin sağlanması hedeflenmektedir. Bununla ne kastediliyor” dediğini belirterek, bakanlık bürokratlarından pek doyurucu bir yanıt alamadığını söyledi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU