Teksas'ta bir müze, herkesin yumrukladığı Trump heykelini kaldırmak zorunda kaldı

San Antonio'daki Louis Tussaud Balmumu Heykelleri Müzesi, Trump heykelini bir depoya kaldırdı

Trump heykelinin yanındaki Vladimir Putin ve Kim Jong-un heykellerinin durumuyla ilgili bir açıklama yapılmadı (Instagram / ally_caudillo)

Teksas'taki bir balmumu müzesi, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın ziyaretçiler tarafından defalarca yumruklanan heykelini sergiden kaldırdı.

Teksas'a bağlı San Antonio'daki Louis Tussaud Balmumu Heykel Müzesi, ziyaretçilerin saldırmaya devam etmesi nedeniyle heykeli bir depoya taşımak zorunda kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müzenin sahibi Ripley Entertainment'ın bölge müdürü Clay Stewart, San Antonio Express-News'e verdiği demeçte, heykelin kamuya açık alandan kaldırılmasına neden olacak kadar zarara uğradığını, yumruklandığını ve çizildiğini aktardı:

Son derece politik bir figür olduğunda saldırılar sorun olabilir.

Geçen yılki ABD başkanlık seçimleri öncesinde Berlin'deki Madame Tussauds, Trump'ın balmumu heykelini bir çöp kutusuna koymuştu. Müzenin bu adımı kasımdaki seçimlere dair beklentilerini yansıtmak amacıyla attığı bildirilmişti.

Müzenin pazarlama müdürü Orkide Yalçındağ, "Biz burada Madame Tussauds Berlin'de, Donald Trump'ın balmumu heykelini bir hazırlık önlemi olarak kaldırdık" demişti.

Trump, 6 Ocak'ta ABD Kongresi'ne yönelik saldırının ardından düşük onay oranlarıyla görevden ayrılmıştı. 4-15 Ocak arasında yapılan bir Gallup anketi, Amerikalıların yalnızca yüzde 34'ünün başkan olarak yaptığı işi onayladığını ortaya koydu. Gallup'un veri toplamaya başlamasından itibaren, görev süresi boyunca ortalama onay oranı yüzde 41,1'di ve bu, seleflerinin hepsinden 4 puan daha düşük bir orandı.

Gallup, 1938'de başkanların işleriyle ilgili onay oranını ölçmeye başladığından bu yana, başkanlığı süresinde asla yüzde 50 onay oranı elde edemeyen tek başkanın Trump olduğunu da belirtti.

Bu arada, Pew Araştırma Merkezi'nin bir anketinde Trump'ın, Beyaz Saray'dan kendi başkanlığındaki en düşük onay oranıyla (yüzde 29) ayrıldığı bildirildi. 8-12 Ocak arasında gerçekleştirilen anket, Amerikalıların yüzde 68'inin Trump'ın önümüzdeki yıllarda önemli bir ulusal siyasi figür olmaya devam etmemesi gerektiğini söylediğini ortaya koydu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU