İmamoğlu’ndan Yıldırım'a: Tam üç defa dinledim, söylediğinden bir şey anlamadım

İBB Başkan adayı CHP’li İmamoğlu, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım'ın seçmen iddialarına yanıt verdi

CHP ve İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Samsun’daydı. 

Samsun Atakum sahilinde halkla buluştuktan sonra Belediye Başkanı Cemil Deveci ile bir araya gelen İmamoğlu, sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Gazeteciler İmamoğlu’na, Binali Yıldırım’ın seçmenin dış görünüşüne göre büyükşehir oy pusulalarının verilmediği ile ilgili iddialarını sordu. 

Binali Yıldırım, önceki gün yaptığı açıklamada "En büyük hile veya yolsuzluk üç pusuladan ikisini veriyor, birini vermiyor. Bakıyor seçmene AK Parti'nin adayına verecek gibi duruyor, büyükşehir pusulasını vermiyor. İki tane veriyor. Bunu o gün gelen şikayetlerden biliyoruz. Sandıklar kapanıyor oylar sayılıyor. Diyelim ki o sandıkta 300 oy pusulası var. 250 oy kullanılmış, geriye 50 pusula kalması lazım. Sayıyorlar 60-65 çıkıyor. Gündüz vermedikleri pusulalar fazla çıkıyor" ifadelerini kullanmıştı.
 

 

Ekrem İmamoğlu, "Bir defa dinledim, belki anlamadım dedim bir defa daha dinledim. Arkadaşlarım bana özetini sabah gösterdiler. Samimiyetle söylüyorum bir daha dinledim. Tam üç defa dinledim. Bu kadar pozitif bilimle uğraşan, mühendislik yapan birisinin ben ne söylediğinden bir şey anlamadım" dedi. 

İmamoğlu, eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın daha önce soyadına göre AK Parti’ye oy vermesi gerekenlerin seçmen listesinde olmadığı şeklindeki açıklamasını da hatırlatarak şunları söyledi:

“Bir de hani daha önce soyadına göre seçmen tercihi konusunda ileri fikirlerini öne koyan AK Parti yöneticilerine şimdi daha da şaşırıyorum. Yüzünden, gelişinden ya da duruşundan AK Partili olduğu tespit edilmiş üzerinden bir tezle pusula verilmiş verilmemiş gibi… Üzüldüm yani. Bu kadar makam, bu kadar pozitif bilimle uğraşan bir insanın bu şekilde yorum yapması beni çok üzdü… Nokta!"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazeteciler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplu taşıma indirimi ile ilgili sözlerini de hatırlattı. İmamoğlu buna yönelik, "Hem üzülüyorum hem de gülüyorum. İstanbullu ilk defa milli bayramda otobüse bedava biniyor. İlk mecliste karar çıkarma yetkisi yok. Mevcut gündemle yapılır ilk meclis. Tabii zaman geçmiş, unutmuş olabilir, hatırlatayım kendilerine. Zaten aktif hale getiren talimatları yazan benim. Otobüs fiyatını düşürerek tam da gençlere bugün bu armağanı verdik. Suyu ucuzlatmak… İnsanların bütçesine katkı sunmanın keyfini yaşıyorum. Ben, Samanyolu TV’ye çıkıp bağış toplamadım, açılış yapmadım. Hafızalarını tazelesinler. Buna da Nokta!" dedi. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU